Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa Almanya, Köln, Recep Tayyip Erdoğan, polis önlemi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Köln karşılama, Erdoğan Köln karşılama, başbakan protesto, başbakan miting, Recep Tayyip Erdoğan protesto

        Almanya'nın farklı eyaletleride yaşayan çok sayıda Türk, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı karşılamak üzere Köln'e geldi. Avrupalı Türk Demokratlar Birliğinin (UETD) kuruluşunun 10. yıl dönümü etkinliğinin yapılacağı Lanxess Arena Spor Salonu önünde toplanan Gurbetçiler, Başbakan Erdoğan'ı bekledi.

        Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yapacağı mitingi protesto edecek olan gruplar sabahın erken saatlerinden itibaren Köln'deki Ebertplatz'da toplanmaya başladılar.

        Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu'nun (AABF) organize ettiği protesto mitingine Avrupa'nın pek çok ülkesinden ve Almanya'nın hemen her kentinden katılım var. Gruplar otobüslerle gelmeye devam ediyorlar. Protestocu grup saat13.00'de (Almanya yerel saati) Ebertplatz'dan yürüyüşe başlayacak. Grup daha sonra Ring Caddesi, Rudolfplatz ve Aachener Caddesi üzerinden İnnere Kanalstrasse ile Schmalbeinstrasse arasındaki yeşil alana gelecek. Burada ise miting saat 18.30'a kadar sürecek. Protesto mitingine 30 binden fazla kişinin katılması bekleniyor.

        SIKI GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ALINDI

        Günlerdir olası provakasyonlara karşı hazırlık içerisinde olan polis, güvenliğin sağlanması için teyakkuzda. Lanxess-Arena'da Başbakanın güvenliğini 300 özel güvenlik görevlisiyle sağlayan Alman polisi, Köln'de gün boyu güvenliğin sağlanması için 6 bin polis görevlendirdi.

        AA - DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ