Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Diğer crohns disease, crohn hastalığı, ingiltere, ingiliz model, ingiliz crohn hastası model, kolostomi torbası, kolostomi nedir, crohn hastalığı nedir, kolostomi, ameliyat, bağırsak ameliyatı
        1

        HABERTURK.COM/DIŞ HABERLER

        İngiltere'de yaşayan 23 yaşındaki Bethany Townsend'in bikinisi ile güneşlenirken çektirdiği bu fotoğraf, internette paylaşım rekoru kırdı.

        2

        Henüz 3 yaşındayken Crohn hastalığı (bir çeşit bağırsak hastalığı) teşhisi koyulan Townsend, büyük bir operasyon geçirdi.

        3

        Crohn hastalığı sindirim sisteminin yeterli çalışmasına engel oluyordu, tedavisi olmayan hastalık zaman zaman Twonsend'in hayatını tehlikeye sokacak dereceye çıkıyordu.

        4

        Hastalığının ciddi tehlike teşkil etmesinin ardından 2010 yılında büyük bir operasyon daha geçirdi.

        5

        Kalın bağırsağı (kolon) ameliyatla karın ön duvarına ağızlaştırılan Townsend, kolostomi torbalarıyla o zaman tanıştı.

        6

        Hayatının geri kalan kısmını bu torbalarla geçirecek olması gerçeği Townsend'i bir hayli üzse de, insanların bedenini gördüğünde korkacağını düşünse de zamanla durumun o kadar kötü olmadığını gördü.

        7

        Hayatının aşkıyla tanışan ve evlenen Townsend, eşinin sayesinde kolostomi torbalarıyla daha barışık yaşamaya başladı.

        8

        Eşiyle çıktıkları bir tatilde, eşinin de teşvikiyle vücudunun aslında ne kadar güzel olduğunu, sağlık durumunun buna bir engel teşkil etmediğini kanıtlamak istedi.

        9

        Bikinisi ile güneşlenirken eşinin çektiği fotoğrafı internette paylaşmaya karar veren genç kadın, gördüğü ilgi ve takdir karşısında çok şaşırdı.

        10

        Amacının, kendisi ile aynı kaderi paylaşan insanların vücutlarıyla barışık olmalarını ve hayata tutunmalarını sağlamak olduğunu söyleyen Townsend, şimdi verdiği kararın ne kadar doğru olduğunu tekrar anladığını söylüyor.

        11

        En büyük desteği eşi ve ailesinden alan genç kadın, hayatını makyaj artisti olarak kazansa da asıl hayali model olmak.

        12

        Paylaştığı fotoğrafa gelen milyonlarca yorumdan sonra bu hayaline yaklaştığını hisseden Townsend'in hastalığı şu an aktif durumda. Hastalık ilaç tedavisi ile uykuya alınabiliyor, ancak tekrarlama riski her zaman var.