Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem E-Devlet ücretsiz maske başvuru formu 2020! PTT ile ücretsiz maske kapınıza gelsin
        1

        ÜCRETSİZ MASKE BAŞVURU E-DEVLET - PTT

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla başlatılan ücretsiz maske dağıtımında başvurular, e-Devlet Kapısı üzerinden alınacak. Duyuruda, "Sizlere daha sağlıklı hizmet sunabilmek adına, ücretsiz maske taleplerinize ilişkin başvurularınızı en kısa sürede e-Devlet Kapısı üzerinden alacağımızı bildirmek isteriz. Anlayışınız için teşekkür ederiz." ifadelerine yer verilmişti. Ve o başvurular e-devlet üzerinden başladı. Ücretsiz maske başvuru formu doldurmak için aşağıdaki adımları tek tek ilerlemeniz gerekir.

        Ücretsiz maske başvuruları yapan kişilere, 20-65 yaş arasındaki her vatandaşa ücretsiz olarak dağıtılacağı açıklanmıştı.

        2

        Önce T.C. Kimlik Numarası olan yere nüfus cüzdanınızda yer alan 11 haneli kimlik numaranızı girin. Daha sonra Ad ve Soyad alanındaki boşluklara başvuru sahibinin adını soyadını yazın.

        3

        Aile Bireyleri Bilgileri kısmında ise Ailenizden kişi ya da kişilerin T.C. Kimlik bilgilerini eklemek için sistemde yer alan linki kullanın.

        4

        Bu kısımda adres bilgileri yer alacak. İl, İlçe, Mahalle, Cadde/sokak bilgilerini doğru olarak yazın. Adresin eksik veya hatalı girilmesi durumunda siparişiniz teslim edilemeyeceğinden adresinizi tam ve doğru olarak girmeniz gerekmektedir.

        5

        Eğer ailenizin adresini tam olarak girerseniz aile sayınıza göre paket gelecektir. Örneğin bir kişi için 1 paket maske gelecektir.

        Haberi Hazırlayan: Mehmet Kılıç

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ