Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Edirne'de bir yılda 95 terör şüphelisi yurt dışına kaçarken yakalandı

        Edirne'de sınırda görev yapan 54'üncü Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı'nınHudutKartalları ve Jandarma Komutanlığı ekiplerince yapılan denetimlerde 2017 yılında, aralarında PKK, DHKP/C veFETÖ terör örgütleri üyelerinin bulunduğu toplam 95 şüpheli, yasa dışı yollardan Yunanistan ve Bulgaristan'a kaçarken yakalandı.

        DHA'nın haberine göre; Yunanistan ve Bulgaristan'a sınır olan Edirne'de özellikle yılda 50 bin kaçak ve sığınmacıyı yasa dışı yollardan yurt dışına çıkmadan 20 binini yakalayan 54'üncü Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı'nınHudut Kartalları ve Edirne Jandarma Komutanlığı ekiplerinin terörle mücadelesi de dikkat çekiyor. Avrupa ülkelerine kaçış güzergahındaki Edirne'de, hakkındaki FETÖ/PDY, terör örgütü PKK üyesi ya da DHKP/C terör örgütü soruşturması kapsamında arama, yakalama ya da yurt dışı çıkış yasağı bulunan şüpheliler sınır köylerden özellikle Yunanistan'a kaçmak için kılavuzlar aracılığı ile kente getiriliyor. Birinci derecede askeri yasak bölgeye giren terör şüphelileri yanlarında getirdikleri şişme botlarla Meriç Nehri üzerinden yurt dışına kaçarkenHudutKartalları ya da Edirne Jandarma Komutanlığı ekiplerince yakalanarak gözaltına alınıyor. FETÖ terör örgütü özellikle iade kararı vermeyen ve sığınma talebinde bulunacakları Yunanistan'ı tercih ederken, diğer terör şüphelileri ise Yunanistan'ın yanı sıra Bulgaristan sınırından da yurt dışına kaçmaya çalışıyor.

        HudutKartalları ve Edirne Jandarma Komutanlığı ekiplerince 2017 yılında yapılan denetimlerde 76 FETÖ şüphelisi, 19 PKK ve DHKP/C şüphelisi yakalanarak gözaltına alındı. Jandarma yada Edirne Emniyet Müdürlüğü ekiplerince genel bilgi taraması (GBT) ve FETÖ soruşturması kapsamında detaylı incelemeler yapıldıktan sonra Edirne Adliyesi'ne sevk ediliyor.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ