Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Ali Can ZERAYResul ORUÇOĞLU/EDİRNE, (DHA)YUNANİSTAN'ın Pire Limanı'nda, 21 Mart'tan bu yana karantinada olan yolcu gemisi El Venizelos'ta bulunan ve yerleştirildikleri oteldeki 14 günlük karantina süresi dolan 152 Türk vatandaşı İpsala Sınır Kapısı´ndan yurda getirildi.

        İzmir'in Çeşme ilçesinden 383 kişiyle İspanya'ya gitmek üzere 9 Mart tarihinde yola çıkan 'El Venizelos' isimli 176 metre uzunluğundaki gemi, koronavirüs nedeniyle alınan önlemler kapsamında İspanya'ya giriş yapamadı. Gemi, İsviçre vatandaşı Remy Kim'in (72), 21 Mart'ta koronavirüs belirtileri göstermesi üzerine karantinaya alındı. Bu süreçte gemide, aralarında Türklerin de bulunduğu bazı kişilerin testleri pozitif çıktı.

        YURDA DÖNDÜLER

        Atina´da bir otele yerleştirilenlerin oteldeki 14 günlük karantina süreleri dolan Türk vatandaşlarına koronavirüse rastlanmaması üzerine, doktorlar, Türkiye'ye dönebileceklerini bildirdi. Bunun üzerine dönüş yolculuğu dün saat 09.00'da başladı. Otelden 6 otobüs ile ayrılan 152´si Türk, toplam 160 kişi Edirne´nin İpsala Sınır Kapısı'ndan gece yarısı Türkiye´ye giriş yaptı.

        14 GÜN TEKİRDAĞ VE ÇANAKKALE'DE KARANTİNADA KALACAKLAR

        Türkiye'ye getirilen Türkler, ülkeye döndükleri için çok mutlu olduklarını dile getirdi. Sağlık taramasının ardından otobüslere bindirilen 160 kişi, 14 gün boyunca karantinada kalacakları Tekirdağ ve Çanakkale'deki Kredi Yurtlar Kurumu'na bağlı öğrenci yurtlarına götürüldü.DHA-Genel Türkiye-Edirne / İpsala Ali Can ZERAYResul ORUÇOĞLU

        2020-04-19 10:05:40

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Edirne haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Edirne Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler