Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Olgay GÜLER/EDİRNE, (DHA)EDİRNE´de koronavirüs nedeniyle yaşamını yitiren eczacı Süreyya Zıpkınkurt (69), 14 Mayıs Eczacılar Günü´nde eczanesinin önünde anıldı. Edirne Eczacılar Odası Başkanı Fahri Uygar Güler, salgın sürecinde ölen tüm meslektaşlarına Allah´tan rahmet diledi.

        Edirne´de eczacı Süreyya Zıpkınkurt, 28 Mart'ta koronavirüsü şüphesiyle gittiği Sultan 1´inci Murat Hastanesi´nde yapılan testi pozitif çıkınca, tedaviye alındı. Zıpkınkurt, 17 gün sonra yaşamını yitirdi. Deneyimli eczacı, 14 Mayıs Eczacılar Günü´nde meslektaşları tarafından unutulmadı. Zıpkınkurt için eczanesi önünde gerçekleştirilen etkinlikte saygı duruşunda bulunuldu.

        Edirne Eczacılar Odası Başkanı Fahri Uygar Güler, virüs sürecinde hayatını kaybeden tüm meslektaşlarına Allah´tan rahmet diledi. Güler, "Merkez heyetimizin vermiş olduğu karar doğrultusunda 14 Mayıs´ta saat 14.00´te koronavirüs salgınında kaybettiğimiz tüm meslektaşlarımız ve teknisyenlerimiz için saygı duruşu tertip etmiştik. Bunu her meslektaşımız kendi eczanesinde yapacaktı, ama biz çok yakın bir süreçte kaybettiğimiz Süreyya ağabeyimizin eczanesinin önünde bunu yapmayı ve onun anısını yâd etmeyi uygun gördük. Bu vesileyle kendisine ve diğer kaybettiğimiz meslektaşlarımıza Allah´tan rahmet diliyorum. Değerli ailesine de sabırlar diliyorum" dedi.DHA-Genel Türkiye-Edirne Olgay GÜLER

        2020-05-14 15:30:57

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Edirne haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Edirne Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler