Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Edirne’de korona virüsten hayatını kaybeden eczacı Süreyya Zıpkınkurt ‘Eczaneler Günü’nde’ iş yeri önünde meslektaşları tarafından anıldı.

        14 Mayıs Bilimsel Eczacılığın 181’nci yıldönümü Edirne’e törenle kutlandı. Atatürk Anıtı önünde düzenlenen çelenk töreninde Edirne Eczacılar Odası ve Trakya Üniversitesi Eczacılık Fakültesi tarafından Anıta çelenk sunuldu ardından saygı duruşunda bulunuldu.

        Edirne Eczacılar Odası Başkanı Uygar Güler, bilimsel eczacılığın 181’ncı yılını Türkiye’de bu yıl Kovit19 pandemi sürecinden dolayı buruk bir şekilde kutladıklarını söyledi. Güler, “Meslektaşlarımız 724 halk sağlığı görevi vermeye devam ediyorlar. Görevimizin başındayız. Ne yazık ki bu süreçte birer birer eksildik. Edirne’deki Doruk Eczanesi sahibi Eczacı Süreyya Zıpkınkurt’u kaybettik. Türkiye genelinde özellikle İstanbul’da meslektaşlarımızı ve teknisyenlerimizi kaybettik. Halk sağlığı için her zaman görevimizin başında olmaya devam edeceğiz” dedi.

        Kovit19 sürecinde eczanelerdeki ilaç talebi konusunda basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Güler, çeşitli vitamin ve besin destekleri talepleri olduğunu söyledi. Güler, vatandaşların bu süreçte maske takmaya özen göstermelerini istedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Edirne haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Edirne Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler