Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Korona virüs sürecinde evde antrenman yaparak bireysel performanslarını koruyan Edirneli pehlivanlar, 660. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ne hazırlık için 35 derece sıcaklığa rağmen kispet bağlayıp çayıra çıktı.

        Gençlik ve Spor Bakanlığı, Türkiye Güreş Federasyonu ve Yağlı Güreş Düzenleyen Kentler Birliği tarafından hazırlanan, "Covid19 Pandemisi Sürecinde Düzenlenecek Yağlı Güreş Organizasyonlarında Alınacak Tedbirlere İlişkin Kılavuz" kapsamında Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin salgın tedbirlerinin uygulanması şartıyla bu yıl gerçekleştirilmesine onay verdi.

        Bakanlığın kararının ardından, 91011 Temmuz tarihleri arasında Sarayiçi Er Meydanı'nda seyircisiz gerçekleştirilecek olan 660. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri için Edirneli pehlivanlar, kispet bağlayıp çayıra indi. Sarayiçi Er Meydanı'nda antrenmanlarını hızlandıran pehlivanlar, 35 derece sıcaklığa rağmen koşu ve ısınma hareketlerinin ardından birbirleriyle eşleşip sıcak hava altında güreş tuttu.

        “Sıcak havada güreşmek, bu mesleğin temelinde var”

        Trakya Birlik Spor Kulübü Kırkpınar pehlivanlarından Emrah Yıldız, antrenmanlara hiç ara vermediklerini söyledi. Güreşlere kısa bir süre kala hazırlıklara son hızla devam ettiklerini ifade eden Yıldız, hava sıcaklığının buna engel olmadığını söyledi. Bir diğer pehlivan Tuğberk Koç da, hava sıcaklığının kendilerini zorlasa da şampiyonluk için sıcak havada çalışmak zorunda olduklarını belirterek, “Sıcaklık ve yağ nedeniyle gözlerim yansa bile antrenmanlarımıza devam ediyoruz. Çünkü Kırkpınar’da da güneş altında er meydanına çıkıyoruz” dedi.

        Sıcak hava altında güreş yapmanın bu mesleğin temeli olduğunu vurgulayan bir diğer pehlivan, sıcak havada güreşmenin dayanıklılıklarını arttırdığını kaydetti.

        “Kırkpınar’a özlem var”

        Trakya Birlik Spor Kulüp Başkanı Önder Yücel, geçen yıl korona virüs tedbirleri kapsamında Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin gerçekleştirilemediğini, bu sebeple Kırkpınar’a özlem duyulduğunu belirtti. Bu özlemi gidermek için güreşçilerin çalışmalarına aralıksız devam ettiğini vurgulayan Önder, “Güreşçilerimiz inşallah bu sene yine derece yapacaklar. Amaç burada Edirne için Türk güreşi için bir şeyler yapabilmek” diye konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Edirne haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Edirne Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler