Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Kültür-Sanat Sinema Sinemada eğlence vergisi sıfırlandı

        Film gösterimlerinde eğlence vergisi oranları Mayıs 2021 sonuna kadar sıfırlandı. Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kararıyla Belediye Gelirleri Kanununun 21'inci maddesinde yer alan eğlence vergisi nispetleri ile ilgili düzenleme yapıldı. Buna göre yerli ve yabancı film gösterimleri için belirlenen eğlence vergisi oranları, 31 Mayıs 2021 tarihine kadar uygulanmak üzere % 0 olarak tespit edildi.

        Sinema sektörü, eğlence vergisinin hazirana kadar sıfırlanmasını, uygulamanın pandemi sürecinden sonra da devam etmesi adına bir kilometre taşı olarak yorumluyor.

        Sinema Salonu Yatırımcıları Derneği, konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı; "Sektörün üzerinde önemli bir yük olan ve sinema salonu işletmecileri tarafından yıllardır kaldırılması talep edilen eğlence vergisinin geçici de olsa sıfırlanmasından dolayı çok memnunuz. KOVID-19 pandemisinden en çok etkilenenlerin başında gelen sinemalar halen belirsiz bir tarihe kadar kapalı durumdadır. Salonlarımız açıldıktan sonra sağlanan bu vergi desteği ile sinema işletmecilerimiz biraz olsun rahatlayacaktır. Bu geçici kaldırmanın, eğlence vergisinin tamamen kaldırılması yönünde önemli bir kilometre taşı olduğuna inanıyoruz. Sinema işletmecilerinin sorunlarını hızlıca tespit edip somut çözümler üreten Sayın Bakanımız Mehmet Nuri Ersoy'a ve Sinema Genel Müdürü Sayın Erkin Yılmaz'a sektörümüz adına teşekkür ediyoruz.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ