Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Alınacak son Heronlar ne olacak? - AIRPORT Haberleri

        İsrail ordusunun Gazze’ye insani yardım götüren Mavi Marmara gemisine kanlı baskını Türkiye-İsrail arasındaki ilişkileri kopma noktasına getirdi. İki ülke arasındaki diplomatik ve askeri ilişkilerde köklü değişikler olması beklenirken, gözler Türkiye’nin İsrail’den alacağı son 4 adet insansız savaş uçağı Heron’lara çevrildi.

        Heron, İsrael Aircraft Industries tarafından üretilen gelişmiş bir insansız hava aracı. Şu anda İsrail, Türkiye ve Hindistan tarafından kullanılıyor. Fransa’da ise Eagle adı verilen Heron’un farklı bir modelini kullanıyor.

        52 saat havada kalabilen Heronlar, 35 bin feet’e kadar hizmet verebiliyor. Uçak, entegre GPS alıcısıyla yönlendirilebilme, aldığı görüntüyü eşzamanlı olarak başka alıcılarla paylaşabilme gibi birçok gelişmiş özelliğe sahip. Türkiye terörle mücadele daha etkin olabilmek amacıyla İsrail’den 10 adet uçak için 183 milyon dolarlık anlaşma yapmıştı. Bu uçaklarda 6’sı şimdiye kadar teslim edildi. Türkiye’ye gelen uçaklarda Aselsan’ın ASELFLİR – 300 adı verilen kamera ve hedefleme sistemi entegre edildi.

        Heron insansız hava araçları aynı anda 6 hedefi izleyebiliyor. İstihbarat toplamasının yanı sıra, uçak, helikopter ve karadan ateşlenecek güdümlü füzeler için hedef aydınlatması yapabiliyor.

        HERON TEKNİK ÖZELLİKLER

        Uzunluk: 8.94 m

        Kanat Açıklığı: 16.60 m

        Max Kalkış Ağırlığı: 1,150 kg

        Azami Hız: 207 km

        Uçuş Menzili: 3,300 km

        Servis Tavanı: 10,000 m

        Ucusrotasi.com

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ