Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Havaalanında bekaret testi! - AIRPORT Haberleri

        İngiliz yetkililerin, evlilik yoluyla ülkeye gelmeye çalışan Asyalı kadınlara havaalanında bekaret testi yaptıkları ortaya çıktı.

        İngiliz hükümeti, 1970'lerin sonunda ülkeye gelmeye çalışan Asyalı kadınlara havaalanında bekaret testi yapıldığını gösteren belgelerin ortaya çıkmasının ardından özür çağrılarıyla karşı karşıya.

        Hindistan ve Pakistan'dan evlilik yoluyla İngiltere'ye göç etmeye çalışan en az 80 kadına, göçmen bürosu yetkilileri tarafından, "gerçekte medeni hallerinin ne olduğunun anlaşılması için" bekaret testi yapıldığı ortaya çıktı. Dehşete düşüren bilgi, İçişleri Bakanlığı'nın yeni açıklanan gizli belgelerinde yer alıyor ve bu belgeler söz konusu uygulamanın sanılandan daha yaygın olduğunu ortaya koyuyor.

        Uygulama, bir gazetenin 35 yaşındaki Hintli bir kadının Heathrow havalanında gerçekten bakire olup olmadığının bir erkek doktor tarafından kontrol edildiğini haber yapmasının ardından Şubat 1979'da yasaklanmış. İçişleri Bakanlığı ise başlangıçta böyle bir muaeyenin gerçekleştiği iddiasını yalanlıyordu. Hintli kadına, yol açılan üzüntü kabul edilerek 500 sterlin ödendi, ama özür dilenmedi. O zaman İşçi Partisi hükümeti, böyle bir olayın yaşandığını kabul etmekle birlikte, yedi yılda bu türden sadece iki olay yaşandığını savunmuştu.

        İngiliz Guardian gazetesi tarafından yayınlanan yeni belgeler ise, uygulamanın özellikle İngiltere'nin Hindistan ve Pakistan'daki elçiliklerinde sanılandan çok daha yaygın olduğunu ortaya koyuyor.

        Üst düzey Dışişleri Bakanlığı yetkilileri, 1976 ve 1979 arasında Yeni Delhi'de 73, Mumbai'de dokuz vaka rapor etmiş. Belgeleri ortaya çıkaran Avustralya'daki Flinders Üniversitesi hukuk fakültesinden Marinella Marmo ve Evan Smith, özür çağrısında bulundu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ