Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Dev bebeğimiz ilk kez semalarımızda - AIRPORT Haberleri

        Türkiye'nin birçok Avrupa ülkesiyle birlikte ürettiği A400M askeri nakliye uçağı Türk Hava Gösterisi 2011'e katılmak için ilk kez Türkiye'ye geldi.

        Uçak, Türk Hava Kuvvetleri'nin 100. Yılı onuruna düzenlenen, İzmir Çiğli'de bugün ve yarın yapılacak Türk Hava Gösterisi 2011'e katılacak. Bugün statik alanda yer alacak uçak akşam saatlerinde fuar alanından ayrılacak.

        Türkiye'nin A400M için toplam 10 siparişi bulunuyor ve Türk Hava Kuvvetleri ise Fransa'nın ardından uçağın ikincisi kullanıcısı olacak. Uçağın tasarım ve üretimini Almanya, Belçika, Fransa, İngiltere ve İspanya'nın havacılık endüstrileri ile Türk Havacılık ve Uzay Sanayi (TUSAŞ) yapıyor. A400M Uçağı'nın ön orta gövde, arka gövde üst bölümü, paraşütçü kapıları, acil çıkış kapısı, arka üst kaçış kapağı ve kuyruk konisi gibi ana yapısal komponentlerin yanı sıra en önemli uçuş kontrol yüzeylerinden olan kanatçık (Aileron) ve sürat frenlerinin (Spoiler) tasarım ve üretimi TUSAŞ mühendis ve teknisyenleri tarafından gerçekleştiriliyor.

        7 ülke A400M'yi kurtarmak için anlaşmıştı

        Airbus firmasının A400M askeri nakliye uçağı projesine katılan Türkiye ile Belçika, İngiltere, Fransa, Almanya, Lüksemburg ve İspanya zorluklarla karşılayan 20 milyar Euro'luk projeyi kurtarmak için anlaşmııştı. Projede meydana gelen teknik sorunlar ve yönetim hataları üretimi dört yıllık geciktirmiş ve bütçenin 7.6 milyar Euro aşılmasına neden olmuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ