Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Belçika'dan Türkiye'ye akın var - AIRPORT Haberleri

        2011 yaz sezonunun başında Belçika’nın Brüksel ve Liege şehirlerinden Tailwind Havayolları ile Antalya, Bodrum ve İzmir uçuşlarına başlayan Thomas Cook Belçika yetkilileri Antalya’ya geldi. Burada Tailwind Havayolları yetkilileri COO Saad Khedher, CFO Ataman Seferoğlu ve İnsan Kaynakları Direktörü Halim Aydın ile bir araya gelen Thomas Cook ekibinde Thomas Cook Belçika Havayolları Genel Müdürü Lode Ketele, Thomas Cook Belçika Tur Operatörü Planlama Direktörü Johan Ysenbrandt ve Basın ve İletişim Direktörü Baptiste Van Outryve yer aldı. Tailwind’in ilk üç aylık uçuş başarısından sonra artık Tailwind Havayolları ile Brüksel base’li olarak uçuşlarına devam edecek Thomas Cook ayrıca uçuşlarda farklı bir sistemi de yürürlüğe koydu. Bundan sonra gerçekleşen uçuşlarda kokpit ve kabin ekipleri iki tarafın ekiplerinden yarı yarıya oluşacak.

        Thomas Cook Belçika Havayolları Direktörü Lode Ketele yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Geçtiğimiz yıla oranla 2011’de Belçika’dan Türkiye’ye gelen turist sayısı ilk 3 ayda yüzde 25 arttı. Bunun sene boyunca devam etmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Türkiye’de Antalya, İstanbul, İzmir, Bodrum gibi birçok olağanüstü şehir var. Zaten Belçika’nın havayoluyla gerçekleştirilen turizminin yüzde 25’i de Türkiye’ye gerçekleşiyor. Örneğin geçen yıl ortalama 4 milyon yolcu Belçika’dan yurtdışı uçuşları gerçekleştirdiyse bunların 1 milyonu Türkiye’yi tercih etti. Biz de bu sayının daha da artması için elimizden geleni yapıyoruz.”.

        TÜRK SİVİL HAVACILIĞI GELİŞTİ

        Lode Ketele, Mısır ve Yunanistan gibi ülkelere kendi uçaklarıyla uçarken Türkiye’de neden partnerlerle çalıştıkları sorusuna ise “Maalesef Mısır ve Yunanistan gibi bazı ülkelerde arzu ettiğimiz kaliteyi yakalayabilecek havayolu partnerleri bulamıyoruz. Bu nedenle kendi uçaklarımızla uçuşlar gerçekleştiriyoruz. Ancak Türkiye’de sivil havacılık çok gelişti. Tailwind Havayolları gibi kaliteli birçok havayolu var. Biz de onların hizmet kalitesine güvendiğimiz için uçuşlarımızı birlikte gerçekleştiriyoruz” açıklamasını yaptı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ