Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Alışveriş Gıda Hamsi fiyatları ne kadar oldu? Hamsi fiyatlarında büyük düşüş! - Alışveriş Haberleri

        Geçtiğimiz hafta soğuk havanın etkisiyle artan hamsi fiyatları, karlı ve soğuk havanın Karadeniz'i terk etmesiyle düşüşe geçti. Peki hamsi fiyatları ne kadar oldu? İşte hamsi fiyatlarına dair tüm detaylar...

        HAMSİ FİYATLARI NE KADAR?

        Samsun'da karlı ve soğuk havanın bölgeyi terk etmesinin ardından 25 TL'ye kadar satılan hamsinin kilosu 10 TL'ye kadar düştü. Balıkçılar, havaların düzelmesiyle fiyatların daha da düşeceğini söyledi.

        Deniz mahsulleri arasında ülkemizde en fazla tüketimi yapılan ve kış ayları daha fazla satışı gerçekleşen gıdalar arasında yer alan hamsi, Samsun'da karlı ve soğuk havanın oluşturduğu olumsuz hava koşullarından dolayı yaklaşık bir aydır 25 TL'den satılıyordu. Hava şartlarının Orta Karadeniz'de yavaş yavaş düzelmeye başlaması, fiyatların düşmesini sağladı. Bugün balıkçı tezgahlarında 25 TL olan hamsinin kilosu, 10 liraya kadar geriledi.

        Fiyatın havalar ısınmasıyla doğru orantıda düşeceğini belirten balıkçı Hasan Köse, "Balık fiyatları şu an normal. Hamsi 25 TL'den 10 TL'ye, mezgit 25 TL'den 13 TL'ye, barbun 10 TL, deniz somonu 13 TL, deniz alabalığı 10 TL'ye düştü. Balık bollaştıkça daha da düşer. Fiyatlar hava şartlarından dolayı yüksekti. Şu an normale geçtik. Balık çok olduğu zaman fiyatlar düşer" dedi.

        REKLAM

        "HAMSİ 7 TL'YE KADAR DÜŞER"

        Balıkçı Kurtça Aydın ise hamsinin kilosunun 7 TL'ye kadar düşeceğini belirterek, "Deniz şuan rahat olduğu için hamsi çok. Geçen hafta fiyatı 25 liraydı. Hamsi şu an kilosu 10 TL'ye düştü. Yani hamsi daha da bollaşacak gibi görünüyor. Balık az daha bol çıkarsa hamsinin kilosu 7 TL'ye kadar düşer. Vatandaşlar şu an hamsi, mezgit, levrek, çipura, palamut ve barbunu tercih ediyor" diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ