Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Alışveriş Trendler tüketici beyaz eşyada 'kalite' diyor - Alışveriş Haberleri

        BSH Ev Aletleri'nin 2012 Tüketici Trend araştırmasına göre, beyaz eşya satın alma kararında en fazla etkili olan kriter yüzde 66 oranla ''kalite'' olurken, ikinci en önemli kriter yüzde 47'lik oranla ''ürünün yenilikçi olması'' olarak gösteriliyor. Satın almaya önemli ölçüde etki eden bir diğer faktör ise yüzde 28,7'lik oranla enerji verimliliği olarak öne çıkıyor. Sıralama, fiyat yüzde 27,5, servis kalitesi yüzde 18,2, tasarım yüzde 17,6 ve marka bilinirliği yüzde 9,5 şeklinde devam ediyor. Araştırmanın ortaya çıkardığı bir diğer önemli sonuç ise tüketicilerin yüzde 46'sının internet ve sosyal medyada yer alan yorum, tavsiye ve şikayetlere itibar ediyor.

        EĞLENCELİ VE RENKLİ OLSUN

        Araştırma kapsamında, tüketicilere 10 yıl sonra ev eşyalarından beklentileri de soruldu. Araştırmaya katılanlar akıllı teknolojiyle geliştirilecek geleceğin beyaz eşyalarının kusursuz, eğlenceli ve renkli olmasını bekliyor. 10 yıl sonrasının beyaz eşyalarının ses algılama becerisi olması, uzaktan kontrol edilebilmesi, boyutları daha küçük olması, daha hızlı olması ve daha fazla enerji tasarrufu sağlaması isteniyor.

        İnterpromedya tarafından yapılan 2012 Tüketici Trend araştırması İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Antalya, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Edirne, Erzurum, Gaziantep, Konya, Kayseri, Manisa, Samsun ve Trabzon'da 1384 kişi ile yüz yüze görüşmeler sonucunda gerçekleştirildi. (AA)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ