Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Alışveriş AVMler Trump Towers Mall - Alışveriş Haberleri

        MENEKŞE ATASELİM/HABERTÜRK

        ABD’li yatırımcı Donald Trump’ın şirketi Trump International’ın Avrupa’daki ilk projesi olan Trump Towers Mall’da işler beklenenin altında kalınca, markalara kira jesti yapıldı. Nisan 2012’de kapılarını açan alışveriş merkezinde (AVM) mağazası olan perakendecilerin 1 aydır kira ödemediği öğrenildi.

        Açılışın üzerinden 8 ay geçmesine rağmen ciroların istenen seviyeye yükselmemesi ve pek çok markanın zarar yazması üzerinde, AVM yönetiminin bir süre kira almamaya karar verdiği belirtildi.

        Pek çok mağazanın hâlâ boş olduğu AVM’de mağaza açmış olmasına rağmen bazı perakendecilerin kira sözleşmesini imzalamaktan kaçındığı da konuşulurken, kimi markalarda günlük cironun bin liranın altında kaldığı ifade ediliyor. Birleşmiş Markalar Derneği’nin (BMD) 2012 sonunda yaptırdığı araştırmada kira-ciro dengesi yüzde 35’lik oranla en bozuk AVM, Trump Towers Mall çıkmış, son yıllarda artan rekabet nedeniyle AVM yatırımlarında işin oturma süresinin uzadığına dikkat çekilmişti. İstanbul Mecidiyeköy’de Doğan Holding ortaklığında Trump’ın isim hakkı ve işbirliğiyle gerçekleştirilen 400 milyon dolarlık yatırım; rezidans, ofis ve AVM’den meydana geliyor. 43 bin metrekarelik alana yayılan AVM’de 175 mağaza bulunuyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ