Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Altın Altın fiyatlarında son durum - Altın Haberleri

        SEZEN AYYILDIZ / HABERTURK.COM / ÖZEL HABER

        Geçtiğimiz günlerde ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faizleri değiştirmemesinin ardından altın son iki haftanın en yüksek seviyesini gördü.

        ÇEYREK ALTIN KAÇ LİRA OLDU?

        Kuyumcu Mutlu Tekdemir, altın fiyatlarının yükselmesi nedeniyle vatandaşın çeyrek altın almakta zorluk çektiğini bundan dolayı gram altın ya da çeyreğin 1/3'üne tekabul eden hediyelik altını tercih ettiğini dile getirdi.

        Gram altının 110 TL'den hediyelik altının ise 70 TL'den satılması altın alıcısını çeyrek altından ziyade bu altınlara yöneltti. Çeyrek altın fiyatının 180 lirayı gördüğüne dikkati çeken Tekdemir bundan 10 gün öncesine kadar altın satış fiyatının daha yüksek olduğunu bundan dolayı gram altın ve hediyelik altın satışında patlamanın yaşandığını ve piyasaların geçen seneye göre oldukça hareketli olduğunu dile getirdi.

        ALTIN FİYATI YÜKSELDİ ÇİFTLER ÇELİK ALYANSA YÖNELDİ

        Altın alyans fiyatlarının minumum 200 liradan başlaması, özel tasarım alyansların ise 2000-2500 TL'ye kadar ulaşması çiftleri "çelik alyans" satın almaya yöneltti.

        Çiftlerin evlilik yıl dönümlerinde ya da özel günlerde altın sarısı, kırmızı altın ve metalik renk gibi renk alternatiflerinin olduğu çelik alyans satın almaya yönelmesi, çelik takı sektörünün de hareketlenmesine neden oldu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ