Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Altın Altın fiyatları ne kadar oldu? (19.11.2015) - Altın Haberleri

        FULYA ÖKTEM / HABERTURK.COM / EKONOMİ SERVİSİ

        Amerikan Merkez Bankası'nın (Fed) üçüncü parasal genişleme programını sonlandırmasının ardından sürekli güçlenen Dolar ile baskılanan altın, ABD'de son açıklanan tüketici fiyatları verisinin faiz artırımı beklentilerini yükseltmesiylebeş yılı aşkın sürenin en düşük seviyesine inmişti.

        Ons fiyatı 1.064,55 dolara kadar inerek Şubat 2010'dan bu yana en düşük seviyesini gören Spot Altın, Fed'in Ekim ayı toplantı tutanaklarının yavaş bir faiz artışına işaret etmesi ve Aralık ayındaki toplantıda yapılacak düşük seviyede faiz artışının halihazırda fiyatlandığı yönündeki algınınetkisiyle yükselişe geçti.

        İŞTE ALTIN FİYATLARI

        Vakıfbank analistleri bugün yayımlanan altın fiyatları raporunda; "Dün açıklanan Fed Açık Piyasa Komite (FOMC) toplantıtutanaklarının ardından piyasalarda zaten fiyatlanmakta olan Fed’inAralık ayında faiz artırımına gidebileceği beklentileri teyitedilirken, söz konusu bu artırımının yumuşak olacağına dair çıkarımyapılması piyasaları rahatlattı. Bu bağlamda altın fiyatlarındagörülen aşağı yönlü hareketler de ivme kaybetmiş oldu" değerlendirmesinde bulundu.

        5 yılın düşüğünden toparlanan altın güne 1.070,23 dolar seviyesinden başlayarak en yüksek 1.079,43 doları gördü.

        ALTIN FİYATLARI YÜKSELİR Mİ?

        Meksa Yatırım AraştırmaUzmanı Eren Can Ümüt, 1.073 dolar seviyesinin geçilmesi ile birlikte yükselişhareketinin tempo kazandığını ve bu sayede altın fiyatının 1.079dolar direncine ulaştığını belirtti. Eren Can Ümüt,gün içerisinde 1.079 direnciaşılabilirse ons altın fiyatlarında 1.082 ve 1.086 seviyelerinin kısavadede takip edilecek direnç seviyeleri olacağını ancak 1.079 direncine kadar süren yükseliş hareketlerinin kar satışıolarak kullanılması durumunda 1.073 desteğinin önemini koruduğunu kaydetti. Ümüt; "Budesteğin bir kere daha kırılması fiyatların da yeniden 1069 ve 1065seviyelerine kadar gerilemesine neden olabilir" dedi.

        Saxo Capital Markets uzmanları ise teknik analizlerinde; "Altında alımlar 1.080’lere kadar devam etti ancak bu nokta güçlüdirenç ve şimdilik dayanıyor. Kırılması halinde alışlar 1.090/1.095’lerekadar devam edebilir" değerlendirmesinde bulundu.

        DOLAR İLE ALTIN İLİŞKİSİ

        Dolar Endeksi yüzde 0,44 değer kaybederek 99,2 seviyesine düşerken doların 10 önemli para karşısındaki seyrini gösteren Bloomberg Dolar Spot Endeksi (dün 10 yılı aşkın sürenin en yüksek seviyesini gördü) bugün yüzde 0,4 geriledi.

        Dolar ile ters yönde hareket etme eğilimi gösteren altın ise beş yılın düşüğünden toparlanarak yüzde 1,4 civarında değer kazandı.

        Aşağıdaki tabloda görüleceği üzere altın son 1 yılda yüzde 9'a yakın değer kaybederken dolar yaklaşık aynı oranda artış gösterdi.

        GRAM ALTIN FİYATI DÜŞTÜ

        İstanbul Kapalıçarşı'da 24 ayar külçe altının gram satış fiyatı 98,50 TL, Cumhuriyet altınının satış fiyatı ise 661,00 TL oldu. Dün gram altın 99,05 TL'den satılmıştı.

        ÇEYREK ALTIN KAÇ LİRA OLDU?
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ