Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Altın Gram altın 114 liranın altına düştü - Altın Haberleri

        Dün 1.259 dolara kadar yükselen altının onsu, günü 0,3 artışla 1.248 dolardan tamamlamıştı. Bugün ise spot altında çok sert düşüşler yaşanıyor. Özellikle öğlenden sonra spot altın fiyatlarındaki kayıp derinleşirken yüzde 2,35'e ulaştı ve 1.215'e kadar düştü.

        İŞTE ALTIN FİYATLARI

        GRAMI 114 LİRANIN ALTINDA

        Dün günü yüzde 0,5 artışla 115,03 liradan tamamlayan altının gram fiyatı, şu sıralarda önceki kapanışa göre yüzde 2,35 düşüşle 112,50 liradan alıcı buluyor. Kapalıçarşı'da şu dakikalarda çeyrek altın 184 liradan, Cumhuriyet altını 761 liradan satılıyor. Analistler, altının gramında 120 liranın direnç ve 112,25 lira seviyelerinin destek olarak takip edileceğini belirtiyor.

        Hafta başında küresel risk iştahının artmasıyla altından uzaklaşma eğilimine giren piyasa oyuncularının satışlarıyla gerileyen altın fiyatının, düşüşünü salı gününe taşıdığını belirterek, dün Brüksel'de meydana gelen terör saldırıları sonrası altının onsunun yükseldiğini kaydetti.

        Analistler, güvenlik endişesiyle yatırımcıların eurodandolara yöneldiğini ve doların güçlenmesinin altına satış getirdiğini aktarıyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ