Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Borsa Gelişmekte olan ülkelerin borsaları uçuyor - Borsa Haberleri

        Gelişmekte olan ülke borsaları bugün 8 ayın zirvesini görürken, dolar cinsi gelişen ülke tahvilleri ile ABD Hazine tahvilleri arasındaki getiri farkı bir yılın dip seviyelerine yakın seyrederek yatırımcıların yüksek getirili menkul kıymetlere artan ilgisine işaret etti. İngiltere'de yarınki merkez bankası toplantısında faizlerin indirileceği ve Japonya'da ekonomiyi destekleyici yeni önlemler alınacağı beklentisi dünya borsalarını yükseltirken, ABD borsaları da ülkede faizlerin bu yıl artırılmasının son derece düşük olduğu beklentisiyle yükseliyor.

        1 DOLAR KAÇ LİRA OLDU? 1 EURO KAÇ LİRA OLDU?

        ABD ve Almanya'daki tahvil getirileri son günlerde gördüğü dip seviyelerden hafif de olsa yükselirken, Almanya'nın ilkiskontolu tahvil ihracının sonuçları devlet borçlanmalarında sıfıra yakın getirilerin bir süre daha devam edeceği izlenimini kuvvetlendiriyor.

        ABD'li banka Citi'nin müşterilerine gönderdiği değerlendirmede, "Reel parası olan yatırımcılar portföylerindeki menkul kıymetlerin vadesini artırmak zorunda, bunun gelişmekte olan piyasalara da yansıması olabilir" denildi. Citi, farklı ülkelerden 2 trilyon dolar tutarında devlet tahvilini izleyen WGBI endeksine dahil olan Polonya, Güney Afrika ve Meksika tahvillerinin en yoğun para girişiyle karşılaşabileceğini belirtti.

        İŞTE ALTIN FİYATLARI BORSADA SON DURUM İÇİN TIKLAYINIZ

        Gelişmekte olan ülke borsaları yüzde 0.5 ile art arda beşinci günde de yükselirken, İngiltere'nin AB'den ayrılma

        kararı aldığı referandum sonrası dip seviyelere kıyasla yüzde 8 yükseliş kaydetmiş oldu. Yatırımcıların daha riskli olarak gördükleri gelişmekte olan ülke tahvillerini ellerinde tutmak için istedikleri prim ise hafif yükseliş kaydetmesine karşılık 1 yılın dip seviyelerine yakın seyretti. Gelişen ülke tahvilleri ile ABD Hazine tahvilleri arasındaki getiri farkı 3 baz puan yükselerek en son Haziran 2015'te gördüğü dip seviyelere yakın 381 baz puan oldu. (REUTERS)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ