Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Döviz Para Politikası Kurulu bugün toplanacak - Döviz Haberleri

        Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) Ocak ayı toplantısında faiz kararını açıklayacak. 5 Ocak salı günü Bakanlar Kurulu'nda ve 7 Ocak perşembe günü ise TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda sunum yapan Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı; 19 Ocak’ta yapılacak olan Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısından itibaren para politikasında sadeleşme adımlarına başlanabileceğini ifade etmişti.

        YILIN İLK PPK TOPLANTISI

        ABD Merkez Bankası’nın geçen 18 Aralık’taki 0.25 puanlık faiz artışı sonrasında yaptığı toplantısında beklenen faiz artışını yapmayan Merkez Bankası PPK, 2016 yılının ilk toplantısını 19 Ocak’ta yapacak.

        PİYASALARIN GÖZÜ TCMB'DE

        Yurt içi piyasalarda ise TCMB faiz kararı bekleniyor. Ekonomistler, faizlerde değişiklik beklemiyor. Ekonomistlerin büyük çoğunluğu politika faizinde (bir hafta vadeli repo ihale faiz oranı) ve faiz koridorunun alt bandında (gecelik borçlanma faizi) herhangi bir değişiklik öngörmedi.

        POLİTİKA FAİZİ YÜZDE 7,50

        TCMB, geçen ayki PPK toplantısında faiz oranlarında herhangi bir değişikliğe gitmemişti. Mevcut durumda politika faizi yüzde 7,50, faiz koridorunun üst bandı yüzde 10,75, alt bandı ise yüzde 7,25 seviyesinde bulunuyor.

        Analistler, BIST 100 endeksinin 70.000 puanın üzerinde kaldığı sürece 73.000-74.000 seviyelerinin gündeme gelebileceğini vurguluyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ