Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Döviz Dolar haftaya düşüşle başladı - Döviz Haberleri

        Geçtiğimiz hafta FED ve Merkez Bankası'nın faiz kararlarına olumlu tepki veren dolar haftanın ilk gününde de düşüş eğilimli bir seyir izledi.

        Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's'in Cuma akşamı sürpriz bir kararla Türkiye'nin kredi notu görünümünü "durağan"dan "negatif"e indirmesi dolar üzerinde önemli bir etkiye neden olmadı.

        DOLARDA KRİTİK SEVİYE 3.67 TL

        KapitalFx Araştırma Müdür Yardımcısı Enver Arkan, yayınladığı notta bu hafta içeride sadece siyasi başlıkların olduğunu belirterek, şu ifadeleri kullandı:

        "ABD’de ikinci dereceden veriler var, konut satışları ve dayanıklı mal siparişleri gibi. Fed tarafında ise 8 tane konuşma var, buna Janet Yellen’in Perşembe günü yapacağı konuşma da dahil. Bu konuşmalar dolar için anlık fiyatlamalar yaratabilir. Kurda yukarıda kritik seviyeyi 3.67 TL olarak görüyoruz. Bu dirence kadar olan harekete konsolidasyon diyebiliriz. Mevcut bant aralığı halen teknik olarak daha önceki dip seviyesi 3,55’e doğru geri çekilmeyi destekliyor. Geniş resimde ise; uzun vadeli yukarı yönlü trend devam etmektedir."

        REKLAM

        ALTIN FİYATLARI YÜKSELDİ

        Öte yandan altın fiyatları haftaya yükselişle başladı ve Kapalıçarşıda 24 ayar külçe altının gramı günü yüzde 0,49 artışla 144,00 liradan tamamladı.

        İstanbul Kapalıçarşı'da, bugün kapanışta çeyrek altın 236,00 lira, Cumhuriyet altını 964,00 liradan satılırken, 24 ayar külçe altının gram fiyatı ise cuma günkü kapanışa göre yüzde 0,49 yükselişle 144,00 liradan işlem gördü.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ