Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Ruslar cep telefonunu çok sevdi - Dünya Haberleri

        Ofcom'un araştırmasında, 2007 yılı verilerine göre, Rusya'da vatandaşların cep telefonu abone sayısı yüzde 14 oranında artarak 174 milyona ulaştı. 142 milyon nüfusun bulunduğu ülkede her 100 kişiye 123 cep telefonu düştüğü ortaya çıktı. Rusya, en çok cep telefonu abonesine sahip olan ülke sıralamasında İtalya'dan sonra ikinci sırada yer alıyor. Rusya'yı İngiltere takip ediyor.

        Ria Novosti ajansının, "Ruslar neden bu kadar cep telefonunu sevmekte" şeklindeki sorusunu ise Ofcom kurumunun Strateji ve Kalkınma Masası Başkanı Piter Philips şöyle yorumladı: "Öncelikle eski Doğu Bloku ülkelerinde sabit telefon bağlantıları iyi düzeyde gelişmemişti. Bu hususu unutmamak lazım. Dolayısıyla cep telefonu şebekelerini yapımı ve artırılması kolay oldu. İnsanlar cep telefonunu hevesle kullanıyor. İkincisi ise Rusların bir çoğunda birden fazla abone kartı var."

        Araştırmacılar, Rusya'nın cep telefonu hizmetlerinin artık giderek kırsal kesimlerde de yaygınlaştığını belirtiyor. Ayrıca, ülkedeki cep telefonu hizmetlerinden elde edilen gelir, tüm telekomünikasyon sektöründeki gelirlerin yüzde 66'sına denk.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ