Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Emlak Dünyada Emlak Türk inşaat şirketi Venezuela'da selzedeler için 10 ayda bin 500 konut üretti - Emlak Haberleri

        Venezuela'nın başkenti Caracas'ta selzedeler için 10 ayda bin 500 konut üreten Türk inşaat şirketi Summa, iş bitirme süresiyle Çinli, Rus ve İspanyol müteahhitleri geride bıraktı.

        DEİK Türk-Venezuela İş Konseyi ve Summa İnşaat AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Selim Bora, Venezuela hükümetinden aldıkları davet üzerine ''Gran Mision Vivienda Venezuela'' adındaki konut hamlesi kapsamında Caracas'ta selzedeler için bin 500 konutun inşasına başladıklarını söyledi. Bora ''Bize, 'bin 500 konutu kaç ayda bitirirsiniz?' diye sordular, biz de '11 ay' diye cevap verdik. Taahhüt ettiğimiz süre karşısında şaşırdılar. Çünkü Venezuela'da iş yapan Çinli, İranlı, İspanyol, İtalyan ve Rus müteahhitlere kıyasla verdiğimiz süre oldukça kısaydı. Neticede bin 500 konutu 10 ayda tamamladık ve birkaç hafta içinde teslim edeceğiz. İmalatımızın yüzde 80'inde Türk malı kullandık. Bu yaratılan katma değer açısından ayrıca önemli'' diye konuştu. (AA)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ