Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Emlak Projeler ‘A Plus’ konseptini Avrupa yakasına taşıyor! - Emlak Haberleri

        Beykoz ve Ataşehir’de gerçekleştirdiği A Plus Butik projelerle inşaat sektöründe fark yaratan Maritza İnşaat, İstinye’de gerçekleştirdiği projesiyle İstanbul Avrupa yakasındaki ilk inşaat projesine imza atıyor

        Kurulduğu günden bu yana gerçekleştirdiği butik inşaat projeleriyle fark yaratan Maritza İnşaat, Maritza Beykoz, Maritza Ataşehir projelerinin ardından şimdi de Maritza İstinye ile Avrupa yakasındaki ilk projesine imza atıyor. 6 blok ve 30 daireden oluşan butik proje, sosyal tesisi, yürüyüş alanları ve merkezi konumu ile şehrin içinde fakat şehrin gürültüsünden uzak farklı bir özellik teşkil ediyor.

        Türkiye'de 'A Plus Butik İnşaat' denince ilk akla gelen firmanın Maritza olduğunu vurgulayan Maritza İnşaat Yönetim Kurulu Başkan Vekili Emir Sarıgül, "Projelerimizde en önemli özelliğimiz farkındalık yaratmak ve müşterilerimizin ne arzu ettiğini bilmemiz" dedi. İstinye'de yapılan Maritza Projesi’nde iki bloğun bittiğine dikkat çeken Sarıgül, "Kalan dört blokun da kaba inşaatını iki ay içerisinde tamamlamayı hedefliyoruz.

        2013'ün Haziran ayında Maritza İstinye'de yaşamın başlamasını hedefliyoruz. Bahçe dubleks, çatı dubleks ve ara katlar olmak üzere 3 farklı tip daire inşa ediyoruz. Metrekareleri büyük tutmamızdaki en büyük neden ise müşteri talebi. Müşteri profilimizin büyük bölümü geniş ailelerden oluşuyor. Biz yaptığımız projelerde öncelikle müşteri memnuniyetini ön planda tutuyoruz. Projeyi onların istekleri, talepleri ve beklentilerine göre oluşturuyoruz" diye konuştu.

        Mütekabiliyet butik şirketlerin önünü açtı

        Mütekabiliyet yasasının çıkmazından sonra özellikle butik projelere büyük ilgi duyan Araplar başta olmak üzere çok sayıda yabancının kapılarını çaldığına işaret eden Emir Sarıgül, "Yasa bizim gibi butik inşaat yapan şirketlerin önünü açtı. İki bloğun birini Abu Dabi diğerini ise Azerbaycan'lı bir gruba satma noktasına geldik. Görüşmeler çok olumlu geçti. Başka gruplar da bu konuda bizimle çalışmak, yapacağımız yeni projelerde olmak istiyor. Yabancı sermayenin Türkiye'ye gelmesi alım gücünü arttırıyor” dedi.

        2012 yılının ilk çeyreği biraz sıkıntılı geçtiğini vurgulayan Sarıgül, “2012 ikinci çeyrekle birlikle sektörde alım gücü tekrar arttı. 2013 yılında sektörde önemli projelere imza atanların hiçbir sorun yaşamayacağını düşünüyorum. Çünkü büyük bir yabancı ilgisi ile karşılaşıyoruz. Bize, 'otel yapın' teklifiyle gelenler de var. Ancak biz akılda kalan, kaliteli butik projelerle şimdilik yürümeyi düşünüyoruz. İleride talebe göre yabancıların istediği projeleri de hayata geçiririz. Avrupa'nın önemli konut fuarlarında bulunduk. Görüşmeler yaptık. Büyük ilgiyle karşılaştık" diye konuştu.

        Başarının sırrı müşteri memnuniyeti

        İnşaat sektöründe başarılı olmalarındaki en önemli kriterin müşteri memnuniyeti olduğuna dikkat çeken Sarıgül şöyle devam etti: "Daire sattığımız müşteri bizim artık ailemiz olmuştur. Satış sonrası dairelerde oluşan teknik sorunlarla ilgili 24 saat hizmet veriyoruz. Müşteriye, 'Daireyi sattık, paramızı aldık' mantığıyla bakmadık, bakmayacağız. Bizim ilkemiz dostluk, kardeşlik ve aile. Türk kültürünün örfünde, geleneğinde bu vardır. Projelerimizde bir aile ortamı olmasının nedeni bunlar. Hem Beykoz hem de Ataşehir'de yaptığımız projelerde yoğun bir ilgi ile karşılaştık. Müşterilerimiz, 'İstanbul'un dışında da proje yapın' diyor. Hedefimiz İstanbul'da akılda kalıcı projeleri hayata geçirdikten sonra Anadolu'ya açılmak. Öncelikle İstanbul'un prestijli bölgelerinde projelerimizi hayata geçirmek."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ