Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Enerji Enerjisa'nın yeni CEO'su Kıvanç Zaimler oldu - Enerji Haberleri

        2011 yılından bu yana ise Enerjisa’da CEO görevini yürüten Yetik K. Mert, 29Şubat2016 tarihi itibarıyla görevinden ayrılacağı açıklandı.

        Enerjisa Yönetim Kurulu tarafından Yetik K. Mert’ten boşalan CEO pozisyonuna halihazırda Enerjisa Satış Şirketleri Genel Müdürlüğü görevini yürüten Kıvanç Zaimler’in atanmasına karar verildi. Zaimler'in görevine 1 Mart 2016 tarihinden sonra başlayacağı açıklandı.

        Enerjisa Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Göçmen Enerjisa’daki bayrak değişimine ilişkin yaptığı değerlendirmede, “Sayın Yetik K. Mert’in liderliğinde Enerjisa, pek çok ilke ve başarıya imza atmış, sektörünün lider ve öncü enerji şirketi konumuna gelmiştir. Bu süreçte, Türkiye’nin en büyük özel elektrik üreticisi olmuş, 3 elektrik dağıtım ve perakende satış bölgesinde 20 milyon nüfusa, 9 milyon müşterisine yönelik yenilikçi çözümleri sektöre kazandırmış ve uygulamıştır. Enerjisa’nın Türkiye’nin Enerjisi olmasında büyük emeği olan Sayın Yetik K. Mert’e değerli katkılarından dolayı Yönetim Kurulumuz adına teşekkürlerimi sunuyorum. Kendisine bundan sonra üstleneceği yeni görevinde başarılar diliyorum” dedi.

        Enerjisa’nın başarı yolculuğuna liderlik etmek üzere Yetik K. Mert’ten bayrağı devralan Kıvanç Zaimler’i de tebrik eden Enerjisa Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Göçmen, "Sabancı ve E.ON olarak, Enerjisa’da yöneticilerimizi bünyemizde geliştiriyor olmaktan mutluluk duyuyoruz. 2008 yılında Enerjisa’da Ticaret Direktörü olarak aramıza katılan Zaimler’i Enerjisa’nın yeni CEO’su olarak görmek bize gurur veriyor. Bu da gösteriyor ki insan kaynaklarımız bizi farklılaştıran, ileri taşıyan ve bizi büyük bir aile yapan en önemli değerimizdir” dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ