Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Enerji Petrol fiyatları zirve yaptı - Enerji Haberleri

        Brent petrolü, ABD petrol stokunun beklenenden daha fazla azalması ve buna bağlı olarak küresel arz fazlasının azalması ile birlikte, yedi ay sonra ilk kez varil başına 50 doların üzerinde işlem gördü.

        1 DOLAR KAÇ LİRA OLDU? 1 EURO KAÇ LİRA OLDU?

        Vadeli kontratlar Londra'da, Çarşamba günü yüzde 2.3 tırmandıktan sonra, yüzde 0.7 daha yükselerek 4 Kasım'dan bu yana en yüksek güniçi seviyeye ulaştı. Enerji Enformasyon İdaresi'nin Çarşamba günü açıkladığı verilere göre, ABD petrol stoku geçen hafta 4.23 milyon varil düştü. OPEC yetkililerinşn gelecek hafta bakanların katılacağı toplantı öncesi gerçekleştirdikleri hazırlık toplantısında üretimin dondurulması görüşülmedi ve bu durum, grubun piyasa payını korumaya yönelik stratejisini sürdüreceğini işaret ediyor.

        İŞTE ALTIN FİYATLARI BORSADA SON DURUM İÇİN TIKLAYINIZ

        Brent petrolü, bu yılın başlarında 12 yılın en düşük seviyesini görmesinin ardından, Nijerya ve ABD'de üretimin azalmasının küresel arz fazlasının daralacağı beklentisini güçlendirmesi ile birlikte, yaklaşık yüzde 80 değer kazandı. Petrol İhraç Eden ülkeler Topluluğu (OPEC), Bloomberg'in anketine katılan analistlerin tahminlerine göre, 2 Haziran'daki toplantıda bir üretim hedefi belirlemeyerek, Suudi Arabistan'ın rakipleri sıkıştırma politikasını devam ettirecek.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ