Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Enerji Demirören Holding Türkpetrol markasını satın aldı - Enerji Haberleri

        Türk Petrol Vakfı’ndan yapılan alım sonrası Türkpetrol'ün yanı sıra ‘Şapka Şekli’, ‘TP’ ve ‘Turkoil’ gibi 12 farklı marka daha Demirören’in oldu. Grubun 38 yıllık Ankara Pazarları da istasyonlarda yerini aldı.

        Yapılan işlemle birlikte satın alınan tüm markaların hak mülkiyet ve kullanım hakkı sahibi Demirören Holding'in oldu. İlk Türkpetrol stasyonu Çekmeköy’de açılırken, ikincisi de önümüzdeki günlerde faaliyete geçecek.

        Demirören Holding’ten yapılan açıklamada, “86 yıllık bir deneyime ve bilinirliğe sahip TÜRKPETROL markasını bünyemize kattığımız için mutluyuz” denildi.

        REKLAM

        GRUBUN AKARYAKITTA PAZAR PAYI YÜZDE 7.4

        Demirören Holding, yakın zamanda, yüzde 70’ine sahip olduğu Milan Petrol’ün (MOil) tamamını bünyesine katmıştı. Grup, Milangaz, Likidgaz ve Total Türkiye’nin de yüzde 100’ünün sahibi konumunda.

        Türkiye genelinde 460 akaryakıt ve LPG istasyonuyla faaliyet gösteren MOil, perakende satışlarda sektörde 10’uncu sırada bulunuyor. Milangaz, 81 ilde toplam 680’ye yaklaşan istasyonu ve 23 dolum tesisi ile LPG pazarının önemli bir oyuncusu. Grubun bir diğer şirketi Total Oil'in pazar payı da yüzde 5.8 seviyesinde.

        Demirören Enerji Grubu, akaryakıt sektöründe yüzde 7.4 oranında, LPG sektöründe yüzde 22 pazar payına sahip.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ