Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Enerji Gaziantep kendi elektriğini üretecek - Enerji Haberleri

        Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, güneş enerjisi ve rüzgar enerjisinden sonra biyogaz enerjisini kullanmak için de düğmeye bastı.

        İhlas Haber Ajansı'nın haberine göre, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, yaptığı açıklamada, Türkiye’de bir ilki gerçekleştireceklerini belirterek, "Raylı sistemin ciddi bir elektrik gideri var. Belediyeye bağlı tüm tesislerin elektrik giderlerinde kullanacağımız bir tesis kuruyoruz. Bu sistemle elektrik ihtiyacının yüzde 60’ını çözmüş oluruz. Belediye elektriğini kendisi üretecek" dedi.

        Türkiye’de, yenilenebilir enerji kaynağı olan biyogazın önünün açık olduğunu söyleyen Şahin, şöyle devam etti:

        "Almanya’da yaklaşık yüzde 13 konutun ihtiyacı biyogazdan üretiliyor. Almanya’da toplam biyogaz üretimi 2.5 tane nükleer santralin karşılığına denk geliyor. Biyogazda var olan, herhangi bir madde üretimine ihtiyacınız olmadan hayvansal bir atıktan ürettiğiniz elektrik. Türkiye’de çok yeni, biyogaz derneği ile de ciddi çalışmalar yapıyoruz. Onların en çok sevindiği şey ilk kez devlet eliyle biyogaz tesisi kurulması. Sektör çok yönlü fakat Türkiye’de ciddi manada önü açık bir sektör. Türkiye’de ilk kez belediye ve kamu sektörü olarak bir biyogaz tesisi kuruluyor. Ciddi bir fabrika kuruyoruz"

        ÜRETİLEN GÜBRELER ÇİFTÇİYE ÜCRETSİZ OLACAK

        Biyogaz tesisi ile üretilen gübreleri çiftçiler alışana kadar ücretsiz vereceklerini aktaran Şahin, tesisin elektirik ürettikten sonra atığının katı ve sıvı gübre olacağını kaydetti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ