Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Şirketler Doğan, petrol için fırsat kolluyor! - Enerji Haberleri

        Doğan Holding, elektrik ve akaryakıt dağıtımı konusunda arayış içerisinde.

        Doğan Holding İcra Kurulu Başkanı Yahya Üzdiyen, petrol üretimi konusunda fırsatlara baktıklarını söyledi. "Doğan Holding petrol arama konusunda sektöre ortaklıklarla girecek, Yemen ve bazı Afrika ülkeleri üzerinde çalışıyoruz" diye konuşan Üzdiyen, "Elektrik dağıtım ihalelerine fiyatların yüksek olduğunu düşündüğümüz için katılmadık ama orada ikincil fırsatlar olacağını düşünüyoruz" dedi.

        Üzdiyen, enerji sektöründeki gelecek planlarını açıklarken Kuzey Irak’la ilgili şunları söyledi: “Enerji portföyümüzün önemli ayaklarından birinin petrol arama ve üretimi olmasını hedefliyoruz. Halihazırda Kuzey Irak’ta hak sahibi bir şirketin ortağıyız ve 2012 yılı içerisinde bulduğumuz petrolün test üretimine devam ediyoruz. Hedefimiz, petrol üretiminde orta ölçekli bir oyuncu olmak. Bu nedenle sadece Kuzey Irak’ta değil, diğer petrol bölgelerinde de fırsatlara bakacağız.”

        'BÖLGEDEKİ FIRSATLARI DA DEĞERLENDİRİYORUZ'

        Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Begümhan Doğan Faralyalı ise dünyanın büyük bir küresel dönüşüm sürecinde olduğunu, Türkiye’nin de bu dönüşüme en iyi şekilde ayak uydurduğunu vurgulayarak “Doğacak imkanları en iyi değerlendirecek gruplardan biri Doğan Holding olacak” dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ