Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji İnternet Dolandırıcılığına Jandarmadan Operasyon - Gündem Haberleri

        Jandarmanın 26 ayrı adrese yaptığı operasyonda, internet banka hesabı dolandırıcılığı yaptığı iddia edilen ve aralarında elebaşının da bulunduğu 30 kişi gözaltına alındı. Şebeke üyelerinin mağdurları içerisinde emekli ikramiyesi çalınan bir emekli öğretmen ile tedavisi için biriktirdiği parayı çaldıran bir kanser hastası olduğu öğrenildi.

        Edinilen bilgiye göre, İstanbul İl Jandarma Komutanlığı'nca yapılan çalışmalar sonucu internet banka hesabı dolandırıcılığı yaptığı iddia edilen organize suç örgütü takibine alındı. İstanbul İl Jandarma Komutanlığı'nca yapılan istihbari çalışmalarda, liderliğini N.K.'nın yaptığı ve internet hesabı dolandırıcılığı yaptığı ileri sürülen organize suç örgütünün bin YTL karşılığı kredi kartlarını satın almak ve sahte belge düzenleyerek kredi kartı çıkarmak suretiyle çok miktarda kredi kartı temin ettikleri belirtildi. Yapılan incelemenin devamında temin edilen kredi kartlarının hesap numaraları organize suç örgütünün hacker olan üyesi E.İ.'ye bildirilerek daha önceden internet üzerinden şifreleri kırılmış mağdurlara ait hesaplardaki paraların organize suç örgütüne ait kartlara aktarıldığı tespit edildi. Organize suç örgütünün internet banka hesabı dolandırıcılığının delillendirilmesi sonucu adli makamlardan alınan arama-el koyma kararının ardından 24-25 Haziran 2007 günü 26 ayrı adreste operasyon düzenlendi. Yapılan operasyonda aralarında örgütün elebaşı olduğu iddia edilen N.K. ve E.İ.'nin de bulunduğu toplam 30 kişi yakalandı.

        İstanbul İl Jandarma Komutanlığı'nca yapılan çalışmalar sonucu, takibi yapılan organize suç örgütü tarafından internet üzerinden şifrelerinin kırıldığı tespit edilen şahısların durumu hemen bankalarına bildirilerek 500 bin YTL değerindeki hesaplarının bloke edilmesi ile vatandaşların mağduriyetlerin engellendiği öğrenildi.

        Söz konusu tarihlerde şüphelilere ait adreslere yapılan aramada, 5 adet tabanca, 160 adet tabanca fişeği, 9 adet bilgisayar, 1 adet hard disk, 141 adet farklı isim ve bankalara ait kredi kartı, 142 adet hesap cüzdanı, 190 adet CD, 21 adet pos makinesi, 8 adet şifre aleti, değişik kişiler adına düzenlenmiş çok sayıda kimlik kartı fotokopisi, çek, senet, banka dekontu ve para ele geçirildi. Şebeke üyelerinin ev, işyeri ve üzerlerinde yapılan aramalarda internet banka dolandırıcılığı ile ilgili delillerle birlikte uyuşturucu madde bulunduğu öğrenildi. Şebeke üyelerinin bilgisayar korsanları tarafından şifresi ele geçirilen hesaptan havale yapılan bankamatik kartları ile şebeke üyesi olan işyerinden alışveriş yapılmış gibi göstererek alışveriş yapmadan pos cihazından çekim yaptıkları iddia edildi. Böylece işlem yapılan paranın yüzde 25-35'i işyerine bırakılırken geri kalanın ise örgütün diğer üyeleri tarafından paylaşıldığı belirtildi. Şebeke üyelerinin yapmış olduğu dolandırıcılık suçunun mağdurları içerisinde emekli ikramiyesi çalınan bir emekli öğretmen ile tedavisi için biriktirdiği parayı çaldıran bir kanser hastası olduğu ifade edildi.

        Öte yandan şebeke üyelerinin masum insanlardan elde ettikleri haksız kazançlar ile lüks bir hayat yaşadığı, özellikle yüksek miktarda para elde ettiklerinden kullandıkları son model araçlarla İstanbul'un lüks restoranlarında yemek yedikleri, eğlence yerlerinde partiler düzenledikleri ve uyuşturucu alemi yaptıkları ileri sürüldü.

        Yakalanan 30 şüpheli, ifadelerinin alınmasının ardından Büyükçekmece Adliyesi'ne sevk edildi.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ