Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Lüks Yaşam Dünyanın en pahalı yumurtaları GALERİ - Lüks Yaşam Haberleri

        Hristiyan dünyası bu hafta Paskalya Bayramı'nı kutluyor. Bu kutlamaların vazgeçilmez unsuru da rengarenk boyanmış Paskalya yumurtaları. Bu geleneği ilk kim ve nasıl başlattı bilmiyorum ama boyanmış haşlanmış yumurtalar zaman içinde zenginler ve aristokratlar için pahalı materyallerden yapılmış lüks objelere dönüştü. Özellikle krallar arasında birbirine bu lüks yumurtalardan göndermek, bir zamanlar en büyük jestlerden birisiydi. Faberge yumurtalar da bu gelenek sayesinde kendine hatırı sayılır bir yer edindi.

        Şimdiye kadar yapılmış en pahalı yumurtalara şöyle bir göz atalım.

        Peter Nebengaus'un dev yumurtaları:

        Alman sanatçı Peter Nebengaus tarafından yapılan bu devasa boyuttaki muhteşem yumurtalar, yaşam zevkinin, bilgeliğin simgesi oldu. Bunlardan altın olanı 20 bin 400 dolara satışa sunulurken, Swarovski kritalleri ile bezenmiş porselen parça 7 bin dolara satılıyor.

        Rusya'nın efsanevi Faberge yumurtaları:

        Yekpare malahit taşından elle üretilmiş yumurtanın üzerindeki çift başlı pırlanta kartalıyla göz kamaştırıyor. Sadece 6 tane üretilen ve en tepesinde Upenski katedralinin minyatürü bulunan seri ise 50.000 dolardan satılıyor.

        Pırlantalı Stella yumurtası:

        Bu iştah açıcı yumurta aslında çikolatadan üretilmiş olsa da üzerinde yer alan 100 tane 0.5 karatlık pırlantalar, sadece uzaktan bakmakla yetinmeye neden oluyor. La Maison Du Chocolate için özel üretilmiş bu Paskalya yumurtasının fiyatı 76 bin 250 dolar.

        Natalia Zaitseva'nın Heirloom'un Paskalya yumurtası:

        Faberge yumurtaları ve Rus Kraliyet Ailesi'nin bağlarını yansıtan olağanüstü güzellikteki bu yumurta, 3 kere fırınlanmış süper incelikteki porselenden yapılmış. Üzerinde çeşitli rölyefler ve 22 ayar altın işlemeler bulunan parça, elle yerleştirilmiş mücevherler ve Swarovski kristalleri ile bezeli.

        Faberge'nin Winter Egg'i:

        3 bin pırlanta parçalı "Winter Egg" (kış yumurtası), titizlikle kristalden el ile yontulmuş ve Rus Devlet Arşivleri'nde "en değerli" tanımıyla yer alıyor. Faberge Winter Egg, son sahibine tam 9.6 milyon dolardan satılarak bir diğer Faberge yumurtasının 3 milyon dolarlık rekorunu egale etti.

        The Rothschild Faberge Yumurtası:

        Rothschild ailesinin Faberge yumurtasını, başka hiç bir Paskalya yumurtası kolay kolay pahada geçemez. Faberge hayranları için bir baş yapıt olan bu yumurta, 2009 yılında Christie's Müzayede Evi'ndeki bir açık arttırmada 18.5 milyon dolara satıldı.

        Selin Kunt

        skunt@haberturk.com

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ