Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Lüks Yaşam Lüks markalar köyü - Lüks Yaşam Haberleri

        İstanbul lüks markaların akınına uğrarken, lüksün outlet’i de nasibini aldı. İtalya’da tatil köyü büyüklüğünde ‘lüks outlet’ köyleri kuran Finger Holding, kendi ülkesi dışındaki iki yatırımdan birini Türkiye’de, diğerini Çin’de yapacak. Finger Holding, Türkiye’de İtalyan markası Paul&Shark’ın temsilcisi olan, ayna zamanda Tescilli Markalar Derneği’nin (TMD) de eş başkanı olan Selçuk Güzenge ile ortak çalışacak. İşte Güzenge’nin anlattıkları:

        Burası bir tatil köyü görünümünde. Ve sadece mağazalar değil, lüks restoranlar da bulunacak. Holding bu tür alanlar kurup, işletip iki yıl sonra da ABD’li gruplara satıyor bu outlet köylerini.

        Moda harcamalarında toplam tüketim içinde lüksün payı ne?

        Dünyada yüzde 5-6 arasında oynar. ABD’de yüzde 8’dir. Türkiye’de de son 5 yılda yüzde 6-7’ye çıktı ki ve dünya ortalamasını yakaladı. Japonya da yüzde 8 gibi yüksek bir oranda ama şimdi Çin onları yakalamak üzere.

        İnternetten satış giderek artıyor, ne düşünüyorsunuz?

        KİTAP YAZIYORUM

        Uzun yıllardır Türkiye’deki ithal markaları temsil eden TMD’ye başkanlık yaptınız. İlginç hikâyeler birikti mi?

        GOLF VE TEKNE

        @White=[C]

        Biz erkek giyiminde casual ürünler yapıyoruz. Dünyada teknolojik tekstilde bir numarayız. Kurşun geçirmez ceket bile yaptılar. Ama çok pahalı bir ürün olduğu için Türkiye’ye getirmedik. Ar-Ge ekibimiz ürünleri denize atıp test ediyor. Çünkü bizim ürünleri en çok golf oynayanlar ve tekne kullananlar tercih ediyor. Geçen yıla göre yüzde 25 büyüdük adet bazında. Golf ve tekneye ilgi arttıkça bizim ürünlere de ilgi de artıyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ