Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Lüks Yaşam Lüks halka iniyor - Lüks Yaşam Haberleri

        Uzun bayram tatili için ne planlarım vardı... Ama tabii ki dünyanın önemli moda merkezlerinde hayat devam ediyordu ve peş peşe iki önemli davet bayrama denk geldi. Hele "Lanvin for H&M" daveti asla kaçırılmazdı!

        Londra'daki etkinlikten Daily Telegraph'ın moda direktörü Hillary Alexander'la birlikte ayrılıp New York'a doğru uçarken mutlu ve heyecanlıyım; merakla beklenen bu Lanvin koleksiyonunu herkesten önce görecek, alışveriş de yapabileceğim...

        Tanıtım daveti New York'un ikonik otellerinden The Pierre Otel'de. Paltomu vestiyere götürürken Lanvin'in sanat yönetmeni ünlü tasarımcı Alber Elbaz'la karşılaşıyorum. Gözlerim parlayarak "Merhaba" deyince, sarılıp öpüyor beni. Sonra ceketini gösterip "İçki döküldü" diyerek gülüyor ve ekliyor: "Umarım şovu beğenirsiniz." Fransız şıklığını bize eğlenceli bir şekilde sunan Alber Elbaz, sempatikliğiyle de beni kendine hayran bırakıyor.

        ÜNLÜLERİ GİYDİRİYOR

        Sienna Miller, Penelope Cruz, Nicole Kidman, Kate Moss, Chloé Sevigny, Sofia Coppola gibi ünlüleri giydiren Alber Elbaz, uluslararası moda ödülleri sahibi bir tasarımcı. Fırfırlı saten elbiseler, "Ben buradayım" diye bağıran renkler, fiyonklarla ve incilerle süslü ayakkabılar... Onun bu sanat eserini andıran tasarımlarıyla Lanvin, kadınların hayallerini süslüyor.

        Şimdi sıkı durun: Fiyatları 3000 Euro'dan başlayan Lanvin elbiseler, üç gün sonra, 23 Kasım'da herkesin gardırobuna girmeye hazırlanıyor. H&M sayesinde... Daha önce Karl Lagerfeld, Comme de Garçon, Stella McCartney, Jimmy Choo, Sonia Rykiel gibi lüks markalarla işbirliği yapan H&M bu kez Lanvin ile ortaklık yapıp özel bir koleksiyon yarattı: "Lanvin for H&M"in New York'taki tanıtım defilesi büyük alkış aldı. 48 parçalık bu koleksiyonda en çok elbiseler ilgi görecek kuşkusuz. Lanvin'in mükemmel kalıplarıyla hazırlanan bu elbiseler 299-349 TL arasında değişen fiyatlarla satılacak. Unutmayın, 23 Kasım'da...

        Mağaza sabah 8'de açılacak

        23 Kasım Salı günü satışa çıkacak "Lanvin for H&M" koleksiyonu için İstanbul'da Forum Alışveriş Merkezindeki H&M mağazazı sabah saat 8'de açılacak. Girişte verilecek renkli bilekliklerle bu koleksiyon için ayrılan özel bölüme geçip 15 dakika alışveriş yapabileçceksiniz. Süreniz dolduğunda diğer grup içeri alınacak.

        Margareta Van den Bosch: Lüksü sokağa indirdi

        H&M Kreatif Danışmanı Margareta Van Den Bosch'un başarılı stratejisi, markayı ucuz kaçış noktası olmanın ötesine taşıdı. H&M aynı zamanda, ünlü markalarla işbirliği yaparak lüksü her kesime ulaştırıyor. Van Den Bosch, Lanvin koleksiyonu için bakın neler söylüyor: "Alber Elbaz her modelle tek tek ilgilendi. Tam bir sanatçı. Lanvin elbiselerinin kalıplarını direk H&M koleksiyonunda kullandı."

        Alber Elbaz: Koleksiyonum eğlenceli bir film gibi

        * Bugün lüksün anlamı ne? Lüks hem özel hem de demokratik olabilir mi? Lüksün özünü kitlelere nasıl anlatabiliriz? Dünya hızla değişiyor ve ben bu soruları kendime daha çok soruyorum. Tasarımcının işleri genellikle az sayıda insan içindir. Ama H&M'e hazırladığımız koleksiyonla lüks rüyasını geniş kitlelere anlatmak istedik. Bu benim için okula dönmek gibiydi.

        * Tasarımlarımda günü yakalamak cool olmaktan daha önemli. Anahtar öğe sadelik. Eğer bu koleksiyon bir film olsaydı, dramatik ve aynı zamanda çok komik bir film olurdu.

        * Kendine has tarzı ve kişiliği olan tüm kadınlar benim stil ikonum.

        Fiyatlar

        Koleksiyondaki tişörtler 59.95 TL, penye elbiseler 79.95 TL, elbiseler 299 TL. En pahalı parça, 599 TL'ye satılacak olan siyah saten trençkot.

        Ünlüler akın etti

        "Lanvin for H&M" tanıtımına Sofia Coppola, Andie MacDowell, Emma Roberts, Anna Sui, Tory Burch ve Alexander Wang gibi ünlüler de katıldı.

        125 yıllık marka

        Lanvin efsanesi, 1885'te Jeanne Lanvin'in Paris'teki küçücük dikiş atölyesinde doğdu. Markanın sanat yönetmenliğini 2001'den beri Alber Elbaz'ın yapıyor.

        Esra Çoruh / HT Pazar

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ