Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam 975 milyon dolarlık çeki bozdurmayacağını açıkladı - İş-Yaşam Haberleri

        ABD'li petrol şirketi Continental Resource'un kurucu ve CEO'su Harold Hamm'in eski eşi Sue Ann Arnall, 1 milyar dolarlık boşanma tazminatını yetersiz buldu ve Hamm'in yolladığı 974.8 milyon dolarlık çeki kabul etmedi. Arnall'ın avukatları müvekkillerinin mahkemenin kasım ayında aldığı '1 milyar dolarlık tazminat' kararına itiraz ettiği için çeki bozdurmayacağını açıkladı

        ABD basınının yoğun ilgi gösterdiği iki yıllık bir boşanma sürecinden geçen ikili 26 yıllık evliliklerine geçtiğimiz yıl noktayı koydu. Boşanma davasının sonunda mahkeme, Harold Hamm'in Arnall'a 1 milyar dolarlık yüklü bir tazminat ödemesine karar verdi. Ancak Sue Ann Arnall, eski kocasının 7.8 milyar dolarlık servetinin oluşmasında önemli bir katkısı bulunduğunu iddia ederek bu parayı az buldu ve karara itiraz etti.

        Yoksul bir ailenin 13. çocuğu olarak dünyaya gelen lise mezunu Harold Hamm 1967 yılından beri kurucusu olduğu Continental Resource'un CEO'luğunu yürütüyor. 69 yaşındaki işadamının sıfırdan inşa ettiği petrol şirketi yıllar içerisinde 12.4 milyar dolarlık bir deve dönüştü. Uzmanlar itiraz sürecinin ardından Sue Ann Arnall'ın nakit paranın yanında şirketten pay alabileceğini de belirtiyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ