Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Çimentoda 5 yıldızlı iş güvenliği denetimi - İş-Yaşam Haberleri

        Ahmet KIVANÇ-HT GAZETE

        Çimento Endüstrisi İşverenleri Sendikası (ÇEİS), alanında Avrupa’nın birincisi olan ve 15 bin kişinin çalıştığı Türkiye çimento sektöründe iş kazalarını minimuma indirmek için kâr amacı gütmeyen British Safety Council (BSC) ile anlaşma yaptı. Sektörde faaliyet gösteren 54 fabrika BSC tarafından 5 Yıldızlı İş Sağlığı ve Güvenliği Denetimi’ne tabi tutulacak.

        Anlaşmaya göre, sektörde faaliyet gösteren çimento ve öğütme fabrikalarında, bir yerli bir yabancı danışmandan oluşan ekipler 5 gün boyunca denetim yaparak, tesisin karnesini çıkartacak. 1957 yılında kurulan ve 50’den fazla ülkede faaliyet gösteren BSC tarafından Beş Yıldızlı İş Sağlığı ve Güvenliği Denetimi kapsamında her fabrika için rapor hazırlanarak, fabrika yönetimine sunulacak.

        HEDEF SIFIR KAZA

        Fabrikalarda denetimler devam ederken, sektördeki orta kademe yöneticiler için de iş sağlığı ve güvenliği eğitimlerine başlanacak. Böylece sektördeki 15 binden fazla çalışan ve yönetici iş sağlığı ve güvenliği eğitiminden geçirilecek. ÇEİS Başkanı Tufan Ünal, bir milyon saat başına düşen kaza sayısını gösteren kaza sıklık oranı 2005’te 22.5 iken bu rakamın 2013’te 13.7’ye düştüğünü söyledi. Ünal, hedeflerinin sıfır iş kazası olduğunu dile getirdi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ