Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Oyak Grubu Almatis firmasını satın aldı - İş-Yaşam Haberleri

        Oyak Grubu'nun Alman alumina ürünleri üreticisi Almatis'i satın alma bedelinin 1 milyar dolara yaklaşabileceği belirtildi. 1 milyar dolara yakın bir bedel son dönem Türk şirketlerinin yaptığı en pahalı satın almalardan biri olarak kayıtlara geçebilir.

        Dubai International Capital'a (DIC) ait Almatis'i satın almak için anlaşma imzaladığını dün açıklayan Oyak, satın alma bedelini belirtmedi. Anlaşmaya yakın bir kaynak Reuters'a yaptığı açıklamada, Almatis için yaklaşık 1 milyar dolar isteyen DIC'in bu tutara yakın bir fiyat elde ettiğini belirtti.

        KÂRI 100 MİLYON DOLAR

        Almatis'in geçen yılki FAVÖK kârı yaklaşık 100 milyon dolar oldu. Halka açık Vesuvius , Albermarle ve Imerys gibi alumina şirketleri kâr beklentilerinin ortalama 8 katı fiyatta işlem görüyor.

        DIC şu anda 1,140 çalışanı bulunan Almatis'i 2007 yılında 1.2 milyar dolara satın almıştı. Ancak 2010 yılında ekonomik kriz nedeniyle alumina pazarında talep sert daralmıştı. Almatis'in ürünleri demir çelik, çimento, seramik, otomotiv, inşaat ve elektronik sektörlerinin üretim süreçlerinde kullanılıyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ