Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Asrın Projesi açılış tarihi yarın - İş-Yaşam Haberleri

        Türkiye'den KKTC'ye su taşıyacak olan Asrın Projesi olarak lanse edilen proje tamamlandı. 1990'dan beri gündemde olan ancak 2011 yılın da başlatılan proje ile KKTC'nin 30 yıllık su ihtiyacı karşılanacak.

        Yarın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun katılımıyla açılışı yapılacak Asrın Projesi, Türkiye ve KKTC'yi denizin altından bağlayacak. Anamur Dragon Çayı'ndan yıllık 75 milyon metreküp su, Girne Geçitköy Barajı'na aktarılacak.

        2045 YILINDA KKTC'NİN EN BÜYÜK SORUNU ÇÖZÜLECEK

        Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen Asrın Projesi, 1 milyar 255 milyon liralık yatırım bedeliyle tamamlandı.

        Deniz geçişi deniz geçişi 80 kilometre 151 metre uzunluğunda, deniz yüzeyinden 250 metre derinlikte ve askıda geçiyor. Deniz geçişi 1600 milimetre çağındaki, yüksek yoğunluklu polietilen boru hattından meydana geliyor.

        Proje ile toplam 7 bin 525 kişiye ilave istihdam imanı ve yıllık 80 milyon lira net gelir artışı sağlanacak. Açılışın ardından ilk su verilecek bölge ise başkent Lefkoşa olacak. Asrın projesi ile 2045 yılına kadar KKTC'nin en büyük sorunlarından biri çözüme kavuşmuş olacak.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ