Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Siemens'den Türkiye'de tramvay fabrikası - İş-Yaşam Haberleri

        Siemens, Gebze’de yeni bir tramvay fabrikası kuruyor. Şirket, üretimve tedarik zincirini Türkiye’de yerelleştirerek hem ihale süreçlerindedaha avantajlı bir konumda olmayı hem de uluslararası siparişler içinönemli oranlarda maliyet kontrolü sağlamayı hedefliyor.

        Siemens, yeni fabrikasında ilk araçların üretimini 2018 yılı başındagerçekleştirmeyi planlıyor. Şirketten yapılan açıklamaya göre yeni fabrikası, yaklaşık 30 milyon Euro yatırımla hayata geçecek.

        Siemens’in Raylı Sistemler Bölümü Yöneticisi Jochen Eickholt, Siemens’in Türkiye’de kurduğu yeni fabrikasıyla ilgili olarak “Avenio serisi tramvaylarımız başarısını birçok ülkede kanıtladı. Şimdi bu başarımızı global pazarda da güçlendirmeyi hedefliyoruz. Bu hedefi de en iyi şekilde burada, Türkiye’deki fabrikamızda başaracağımıza inanıyoruz” dedi.

        Konuyla ilgili bir açıklama yapan Siemens Türkiye Yönetim KuruluBaşkanı ve CEO’su Hüseyin Gelis de ulaşım sektörünün Türkiye’nin yakıngeleceğinde yüksek büyüme potansiyeline sahip alanlardan biri olduğunubelirterek “Yüksek hızlı trenler ve hafif raylı sistemler başta olmaküzere şirket stratejimiz gereği ulaşım alanındaki büyümemizi birkaçfazda gerçekleştirilecek şekilde planladık. Bu fabrika bu stratejininilk fazını oluşturuyor. Önümüzdeki yıl Siemens olarak Türkiye’deki160. yılımızı kutlayacağız ve böyle önemli bir yatırımla Türkiyeekonomisine değer katmaya devam edecek olmaktan memnuniyet duyuyoruz.Kurulacak fabrikamızda üretilecek araçlar, hem ülkemizde hem deyurtdışında bir çok ülkede kullanılacak. Fabrikamız, Siemens UlaşımBölümü için önemli bir üretim merkezi konumunda bulunacak ve ihracatgeliri ile de ülkemiz için ek katma değer yaratacak" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ