Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Şirketler Türk Telekom 3. çeyrekte zarar açıkladı - İş-Yaşam Haberleri

        Türk Telekom, üçüncü çeyrekte Türk lirasının Dolar ve Eurokarşısındaki değer kaybı sebebiyle 493 milyon TL net zarar açıkladı.

        TürkTelekom, 2015 yılı üçüncü çeyrek finansal ve operasyonel sonuçlarınıaçıkladı. Yıllık %5,2 büyüyen grubun gelirleri üçüncü çeyrekte 3,7milyar TL’ye ulaştı.

        Şirketten yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi:

        Operasyonel olmayan UFRYK 12 gelirleri hariç tutulduğunda Grupgeliri yıllık %7,3 büyüdü. 2015 yılı üçüncü çeyreğinde bir defayamahsus olarak kaydedilen operasyonel giderlerden etkilenen konsolideFAVÖK yıllık %6,9 düşüş ile 1,3 milyar TL oldu. Bir defaya mahsusgiderler hariç tutulduğunda FAVÖK bir önceki yılın aynı döneminekıyasla sabit kalırken güçlü FAVÖK marjı %37 olarak gerçekleşti.

        Konsolide FAVÖK, bir defaya mahsus kaydedilen operasyonel giderkalemleri hariç tutulduğunda, yıllık bazda sabit kalırken, FAVÖK marjı%37 oldu. 2015 yılının ilk 9 ayında FAVÖK 3,9 milyar TL’ye yükselerekyılsonu beklentilerine paralel gerçekleşti.

        Mobil gelirler devam eden abone artışı ve mobil datagelirlerindeki büyümenin etkisiyle yıllık bazda %14 büyüdü.

        Mobil abone sayısı 17 milyona ulaşırken faturalı abone oranında pazar payı %50 oldu.

        Mobil data gelirleri üçüncü çeyrekte yıllık %38 arttı.

        Akıllıtelefon penetrasyon oranı %64’e yükseldi.

        Toplam sabit genişbant abone sayısı geçen çeyreğe göre 94 binabone artarak 7,8 milyona ulaştı.

        TV abone kazanımı üçüncüçeyrekte net 56 bin oldu.

        Türk Telekom İcra Kurulu Başkanı Rami Aslan 2015 yılı üçüncü çeyrek sonuçlarıhakkında şunları söyledi: "Türk Telekom Grubu olarak operasyonel olarak güçlü olduğumuz birçeyreği geride bıraktık. Elde ettiğimiz yıldan yıla büyüme oranı,Türkiye’nin tek entegre telekom şirketi olarak yakınsamayaklaşımımızla birlikte gelir kaynaklarımızı çeşitlendirmeçabalarımızın bizi doğru yöne sevk ettiğini gösteriyor. Entegretekliflerimizin her bir unsurunu güçlendirmek için tutkuylaçalışıyoruz. Lider sabit hat ürün ve hizmetlerimize ek olarak mobilalanda da kendimizi daha yukarılara çıkacak şekilde konumlandırdık.Fiber ve mobil şebekeye yıllardır yaptığımız yatırımlar ve ayrıcahizmet seviyemizdeki iyileşme müşteri kaybı oranlarında da istikrarlıbir düşüş sağladı. Üçüncü çeyrek Grubumuzun sürdürülebilir performansı için önemlibir kilometre taşı niteliği taşıyor. Ağustos ayında mobil iletişimalanında yeni spektrumlar elde etmek için başarılı bir ihale süreciyaşadık ve çok avantajlı bir spektrum portföyü satın almayı başardık.Bu ihalenin ardından başlayan yeni dönemde, fiber şebekedeki güçlüliderliğimiz ve mobil alandaki spektrum pozisyonumuzun desteğiyle yeninesil mobil hizmetlere liderlik etmeye kararlıyız. Televizyon işinde entegre tekliflerimizi güçlendirmek için önemliinisiyatiflerin lansmanını yaptık. UEFA Şampiyonlar Ligi ve AvrupaLigi maçlarını münhasır içerik olarak yayınlamaya başladık. Ayrıca,yeni uydu platformumuzu lanse ederek kapsama alanımızı genişlettik. Buinisiyatiflerin ilk sonuçları hem abone net kazanımı hem de KullanıcıBaşına Ortalama Gelir açısından çok olumlu oldu.”

        2015 YILI YAITIRM HARCAMASI TAHMİNİNİ 2,9 MİLYAR TL'YE ÇIKARDI

        Türk Telekom, 2015 yılı yatırım harcaması tahminini (spektrumlisans ücretleri hariç) 2,3 milyar TL'den 2,9 milyar TL'ye çıkarmayakarar verdi.

        Türk Telekom'dan konu ile ilgili KAP'a yapılan açıklamada,"Şirketimiz mobil şebeke yatırımlarının hızlandırılması ve TürkLirasındaki değer kaybının yatırım harcamalarına etkisi nedeniyle 2015yılı yatırım harcaması tahminini (spektrum lisans ücretleri hariç) 2,3milyar TL'den 2,9 milyar TL'ye çıkarmaya karar vermiştir" denildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ