Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Kayıp kaçak bedeli iadesi nasıl alınır? - İş-Yaşam Haberleri

        Kırıkkale'de Keskin Belediyesi'nin açtığı davada, mahkeme, elektrik dağıtım şirketinin faturalardan aldığı kayıp-kaçak bedelinin yasal faiziyle belediyeye geri ödenmesine karar verdi.

        Belediye Başkanı Dede Yıldırım, yaptığı açıklamada, daha önce bazı yerel mahkemelerin kayıp-kaçak bedelinin iadesine ilişkin kararlar verdiğini anımsattı.

        Bu kararlara istinaden kendilerinin de son 10 yıldır ödedikleri kayıp-kaçak bedelinin iadesi için 30 Ocak 2015'te Keskin Asliye Hukuk Mahkemesine dava açtıklarını belirten Yıldırım, "Geriye dönük kayıp Kaçak bedeli olarak ödediğimiz 453 bin lirayı almak için dava açtık. Mahkeme, lehimize hükmetti. Ancak yetkili firma bu kararı temyiz etti. Tahmin ediyorum, yerel mahkemenin verdiği kararı Yargıtay'ın onayacağını düşünüyorum" diye konuştu.

        Kararın 15 gün önce kendilerine ulaştığını aktaran Yıldırım, ödedikleri 453 bin lirayı yasal faiziyle geri alacaklarını söyledi.

        Yıldırım, kamu kurumu olarak birçok belediyenin bu konuda dava açmış olabileceğini ifade ederek, "Türkiye genelinde herhalde kamu kurumu olarak ilk biz kazandık. Belki bu da emsal bir karar olacak. Benzeri davalar çok olduğu için Yargıtay'da da bir içtihat kararı verileceğini ümit ediyorum. Geriye dönük elektrik faturası borcumuz yok. Bu kararı verenlere teşekkür ediyorum" dedi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ