Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Antalya 2016'da spor turizminde yüzde 25 kayıp bekliyor - İş-Yaşam Haberleri

        Spor Turizmi Birliği Başkanı Ferit Turgut, Antalya'da 2015 yılında yapılan sportif faaliyetlerden ülke ekonomisine 500 milyon euro gelir sağlandığını açıkladı. Turgut, "Suruç, Ankara ve Paris'teki terör saldırıları ile Rusya krizi nedeniyle 2016'da en az yüzde 25 gelir kaybı bekliyoruz" dedi.

        Ferit Turgut, Antalya'da düzenlenen ulusal ve uluslararası sportif faaliyetlerin turizm geliri olarak ülke ekonomisine büyük ölçüde katkı sağladığını belirtti. Turgut, sportif amaçlı Antalya'ya gelen spor kulüplerinin kamp ve turnuvalar başta olmak üzere, uzun süre kentte konakladığını dile getirdi. Antalya'nın ağırlıklı olarak futbol, golf, tenis, okçuluk ve yüzme branşlarında sporcu ve takımı misafir ettiğine değinen Turgut, "Spor turizmi, 2015 yılında futbol, golf, tenis, yüzme, okçuluk başta olmak üzere diğer branşlarla 500 milyon euro ciroyla Antalya turizmini destekliyor" dedi.

        RUSYA KRİZİNİN SPOR TURİZMİNE ETKİSİ YÜZDE 25

        Bu yıl spor turizmi gelirinde düşüş beklediklerini vurgulayan Turgut, Rusya ile politik gerginlik ardından golf faaliyetleri ile futbol takımlarının kamplarında iptaller görüldüğüne dikkat çekti. Rezervasyon iptalleri sonrası golf turizminden 30 milyon euro, futbol takımlarının kamp programlarından 52 milyon euro ve diğer branşlarda da 20 milyon euro olmak üzere yaklaşık 102 milyon euro'luk gelir kaybı ile karlışaştıklarını vurgulayan Turgut, "2016 yılını, 2015'e oranla yüzde 25 kayıpla tamamlamayı öngörüyoruz. Sezon ciddi anlamda kötü gidiyor. 2016 yılında spor turizmindeki öngörümüz 400 milyon euro gelir" diye konuştu.

        RUSYA KRİZİ VE TERÖR OLAYLARI ÖNEMLİ ETKEN

        Antalya'daki spor amaçlı turizm hareketliliğinde kaydedilen düşüşün Rusya ile Türkiye arasındaki politik gerginlik sonrası arttığını vurgulayan Turgut, düşüşün sadece Rusya krizine bağlanmaması gerektiğini vurguladı. Son 1 yılda Rusya'daki ekonomik krizin hem bu ülke ekonomisini hem de Rusya ile ticari işbirliği yapan ülkelerin ekonomisini olumsuz etkilediğini kaydeden Ferit Turgut, "Suruç ile Ankara'daki patlamalar, yine Paris'teki terör saldırısı ve sonra Rusya krizi, Antalya'daki spor turizmini olumsuz etkiledi" dedi.

        GELİR KAYBI EN AZ 3 YIL SÜRECEK

        Antalya'nın spor amaçlı turizm hareketliliğindeki düşüşün 3 yıl daha sürmesinin öngörüldüğünü aktaran Turgut, 2018'in de, geçen yıl elde edilen gelirin yüzde 30 altında tamamlanmasını beklediklerini söyledi. Türkiye'ye yaklaşık 90 ülkeden turist geldiğine dikkati çeken Turgut, düşüşün en aza indirilmesi için fiyat düşürme politikasından başka çare olmadığını ekledi.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ