Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam 'Şirketler küsmez İran’da yatırım fırsatı bakıyoruz' - İş-Yaşam Haberleri

        GAZETE HABERTÜRK

        Turkcell CEO’su Kaan Terzioğlu, İran’daki sabit ve mobil oyuncularla iletişim halinde olduklarını, bu ülkedeki yatırım fırsatlarını değerlendirmek istediklerini söyledi. Terzioğlu, Reuters ile yaptığı söyleşide “Bir şirketin bir ülkeye küsme şansı yoktur. İran’ı çok önemli bir pazar olarak görüyoruz. İranlı müşterilerimize verebileceğimiz hizmetleri düşünüyoruz” dedi. Turkcell’in içinde yer aldığı konsorsiyum 2004 yılında İran’da bir mobil lisansı ihalesini kazanmış ancak ihale ikinci olan Irancell ile ortağı Güney Afrikalı MTN’ye verilmişti. Yurtdışı operasyonlarını büyütme planları çerçevesinde Fintur’un kalan hisseleri için Teliasonera’ya bağlayıcı olmayan teklif verdiklerini hatırlatan Terzioğlu, iyi bir alıcı çıkması halinde buradaki hisselerini satabileceklerini söyledi. Turkcell’in Azerbaycan, Kazakistan, Gürcistan ve Moldova’daki faaliyetlerini yürüttüğü Fintur’da yüzde 41.45 payı var.

        24 SAAT GEÇMEDEN YENİ YAPTIRIM GELDİ

        Nükleer programını sınırlandırması karşılığında yaklaşık 10 yıldır uygulanan yaptırımlardan cumartesi günü kurtulan İran’a ABD’den yeni yaptırımlar geldi. ABD, aradan 24 saat geçmeden Tahran’a bu kez ‘balistik füze denemesi’ nedeniyle yeni yaptırımlar uygulamaya başladı. Yeni yaptırımlar, İran’dan füze programıyla bağlantılı 11 kişi ve kurumun ABD bankacılık sistemini kullanmalarının yasaklanmasını öngörüyor. İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hüseyin Caberi Ensari, kararın hukuksuz olduğunu, ülke içi ve dışındaki güç merkezlerine imtiyaz tanımak için alındığını ileri sürdü.

        ÜRETİMİ ARTIRIYOR

        Avrupa Birliği’nin, İran’a yeni yaptırımların gerek olup olmadığını bu hafta tartışacağı belirtildi. Öte yandan İran yaptırımların kaldırılmasının ardından günlük petrol üretimini 500 bin varil artırmak için harekete geçti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ