Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam 3 elmaslı taç taktı - İş-Yaşam Haberleri

        Mahmut SANCAK / GAZETE HABERTÜRK

        18 milyar liralık piyasa değeri ile teknoloji devi haline gelen Türk Telekom, dönüşüm sürecini markalarını tek çatı altında toplayarak tamamladı. Bir süre önce gruptaki işbölümünü bireysel ve kurumsal olarak iki ana gruba ayıran şirkette son olarak da GSM şirketi Avea ve internet sağlayıcı TTNET markası Türk Telekom adı altında birleşti. Avea ve TTNET isimleri sadece şirket adı olarak kalırken iki marka artık tarih oldu.

        Türk Telekom CEO’su Rami Aslan düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada şirketin 175 yıllık tarihindeki en önemli değişim sürecini tamamladıklarını duyurdu. Aslan bugünden itibaren Türk Telekom, Avea ve TTNet markalarının bir araya gelerek tek bir marka oluşturduklarını duyurarak “Artık tek telekom Türk Telekom olduk” dedi. Şirket bu kapsamda eski şirket logosunun da yenileyerek değişimi yansıtır hale getirdi. Türk Telekom’un bugünden itibaren ülke çapında yeni logosunu taşıyan mağazalarıyla hizmet vermeye başlayacağı belirtildi. Türk Telekom, Avea ve TTNet’in Türk telekom dünyasında önemli markaları olduğunu da söyleyen Aslan, bu markaları elmas olarak niteleyerek “Bugün bu üç elması bir araya getirerek tacı oluşturduk. Değerimize değer kattık” dedi.

        ‘ÜLKEYİ BÜYÜTECEĞİZ’

        Türk Telekom CEO’su Rami Aslan değişim sürecine yönelik çalışmaların iki yılda tamamlandığına işaret ederek bu sürenin dünyadaki emsal şirketlere kıyasla rekor düzeyde olduğunun altını çizdi. Öncülük ettikleri teknolojik değişimin 1909’dan beri aralıksız devam ettiğini vurgulayan Aslan, “Bu süreç yeni esnek, dinamik ve vizyoner yapılaşmamızla hız kesmeden sürecek. Türkiye’nin tek telekom merkezi olmaya devam edeceğiz” dedi. Son yıllarda yaşanan teknolojik devrimin tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de önemli etkilerinin olduğunu söyleyen Aslan şöyle devam etti: “Her gelen yeni teknoloji yaşantımızı ve iş yapma şeklimizi değiştirdi. Bu trend aralıksız sürecek. Bizim bu yoldaki başarımız Türkiye’nin başarısı olacak. Ülkenin büyümesine olan katkımız daha da artacak.”

        TÜM HİZMETLERE TEK MAĞAZA VE TEK ÇAĞRI MERKEZİ

        Türk Telekom; mobil, internet, ev telefonu, TV ve kurumsal servisler alanında hizmet veren Avea, TTNET ve Türk Telekom markalarını “Türk Telekom” markası altında birleştirdi. Marka birleşmesi ile tüzel kişilikler korunarak Avea ve TTNET markaları, “Türk Telekom” markası altında bir araya geldi. Avea, TTNET ve Türk Telekom’un mobil, internet, ev telefonu ve TV hizmetleri, 27 Ocak 2016 itibarıyla “Türk Telekom” tek markasıyla müşterilere sunulacak. Tek marka altında birleşen Türk Telekom’un müşterileri mobil, internet, ev telefonu ve TV hizmetlerine artık tek mağazadan, tek çağrı merkezinden ve tek internet sitesinden erişecek.

        10 YILDA 20 MİLYAR TL YATIRIM YAPILDI

        - Son 10 yılda 20 milyar TL ile sektöre en çok yatırım yapan marka

        - Hızı Guinness tarafından tescillenen, Türkiye’nin en yaygın ve en geniş fiber ayak izine sahip (81 ilin tamamında toplam 206 bin km / 2015 yılı 3. çeyrek itibarıyla)

        - 40 bini uluslararası olmak üzere toplam 246.000 km fiber ağına sahip

        - 34 bini aşkın çalışanla Türkiye’nin en güçlü insan kaynakları gücüne sahip n Hem kurumsal hem bireyselde en yaygın hizmet ağına sahip

        - Türkiye’deki toplam hane sayısının yüzde 98’ine sabit genişbant bağlantı altyapısı sağlıyor

        - 11.6 milyon haneye fiber erişim n 7.8 milyon sabit genişbant, 17 milyon mobil, 12.9 milyon sabit hat, 1.8 milyon TV olmakla birlikte 40 milyona yakın müşteriye sahip (2015 3. Çeyrek itibarıyla)

        - 2005’ten beri 46 milyar TL vergi ödemesiyle ülke ekonomisine en büyük katkıyı yapan şirketlerden biri Türk Telekom.

        - Kurumsal segmentte 100’den fazla ürün ve servisten oluşan geniş ürün portföyüne sahip

        - Türkiye’nin en büyük 500 şirketinin tamamı Türk Telekom Grubu müşterisi

        AVEA'NIN İKİNCİ BİRLEŞMESİ

        2004 yılında kurulan Avea, Türk Telekom’un GSM Operatörü Aycell ile İş Bankası ve TİM ortaklığıyla ile kurulmuş olan Aria markasının birleşmesi sonucu doğmuştu. Aria’nın geçmişi 2000 yılındaki GSM lisans ihalesine dayanıyordu. Aycell ise Türk Telekom çatısı altında 2001’de faaliyete geçmişti.

        YENİ LOGONUN KODLARI: ENERJİK, ÇEVİK VE CESARETLİ

        Türk Telekom yeni logonun doğuşunu şu ifadelerle açıkladı: “Türk Telekom’un yeni logosu, tek marka olarak yoluna devam edecek olan Türk Telekom’un hayatın her alanında, her zaman hareket halinde oluşunu çevikliğini, enerjisini, dinamik yüzünü yansıtmak üzere yeniden tasarlandı. Cesur karakterlere, canlı ve dinamik renklere sahip yeni logo; üç markanın bir araya gelişini, birliği ve uyumu simgeliyor. Yeni logodaki yeşil renk; canlı, enerjik ve çevik yapıyı; turuncu/ kırmızı renk, cesareti ve hayal gücünü, Türk Telekom ile özdeşleşen parlak mavi renk ise güvenilirliği ve köklü bir geçmişi temsil ediyor. Bu logo altında tüm bu renklerin bir araya geldiği ve farklı renklerle zenginleştirildiği; içerisinde çeşitlilik, çok yönlülük ve inovasyonun olduğu bir mozaik oluşuyor.”

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ