Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam 37 milyon TL’lik arzla kapasite artıracak - İş-Yaşam Haberleri

        GAZETE HABERTÜRK

        FED kararı sonrası dün güne 3 TL’den başlayan dolar, gün içinde daha da gevşeyerek 2.97 TL’ye indi. Piyasalardaki iyimser havada, petrol fiyatları, ana üreticilerin petrol üretimi azaltma konusunda işbirliği yapabileceği beklentileri ile yüzde 8’lik artışla 3 haftanın en yükseği olan 35 doların üzerine çıkması etkili oldu. Risk algısında görülen toparlanma ve kurdaki gerileme paralelinde tahvil faizlerinde de düşüş söz konusu. 10 yıllık gösterge tahvil yüzde 11.04’ten yüzde 10.90’a geriledi. Borsa İstanbul ise günü yüzde 0.52 artışla 72 bin 427 puandan tamamladı. Çuhadaroğlu Metal’in yüzde 25.96’sı 2 TL fiyattan şubat ayında halka arz ediliyor. Halka arzın büyüklüğü 37 milyon TL olurken, şirketin piyasa değeri 142.5 milyon TL’ye çıkacak.

        Uzun süredir sessiz olan halka arz piyasasında 2016 yılına hızlı giriliyor. 62 yıl önce Yüksek Mimar Ahmet Çuhadaroğlu tarafından kurulan Çuhadaroğlu Metal, şubatta halka arz ediliyor. Bünyesinde 630 çalışanı bulunan ve 2015 yılının ilk 9 ayında 164 milyon TL konsolide ciro yapan Çuhadaroğlu’nun net kârı 18.7 milyon TL düzeyinde. Konuyla ilgili düzenlenen basın toplantısında, halka arzda birim pay fiyatının 2 TL, halka açıklık oranının ise yüzde 25.96 olacağı bilgisi verilirken, halka arzın büyüklüğü ise 37 milyon TL. Halka arz sonrasında şirketin piyasa değeri 142.5 milyon TL olacak. Halka arz süreci ile ilgili aracılık hizmetini Deniz Yatırım yaparken, Çuhadaroğlu için borsada 20 işlem günü süreyle günlük alım emri uygulanacak.

        YATIRIMLAR TAMAMLANACAK

        Toplantıda konuşan Çuhadaroğlu Grup Yönetim Kurulu Başkanı Nejat Çuhadaroğlu, halka arzdan elde edilen gelirle yatırımları tamamlayacaklarını ve profil üretimi ile cephe sistem uygulamalarında kapasite artıracaklarını söyledi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ