Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam ‘5 yıl içinde AB’nin en hızlı büyüyeni olacağız’ - İş-Yaşam Haberleri

        GAZETE HABERTÜRK

        Almanya merkezli elektronik perakende zinciri Media Markt Türkiye’nin yeni İcra Kurulu Başkanı Yenal Gökyıldırım, 28 Ocak’ta ilk kez basınla bir araya geldi. 2016 hedefleri ve şirketin yeni planlarını aktaran Gökyıldırım hedeflerinin müşteri memnuniyetinde fark yaratmak olduğunu belirterek, “Türkiye’nin en çok tercih edilen elektronik perakendecisi olmak istiyoruz” dedi. Media Markt Türkiye olarak Media Markt’ın dünya operasyonları içerisinde önemli bir yere sahip olduğunu vurgulayan Gökyıldırım, “E-pazarda halen yüzde 5.9’luk büyüme oranıyla AB sırlamasında üçüncü sıradayız. Bu alanda 5 yıla kadar liderliği hedefliyoruz” dedi.

        BÜYÜME HEDEFİ YÜZDE 20

        Gökyıldırım, Türkiye’de emin adımlarla büyüdüklerinin altını çizerek, “177 bin metrekare toplam perakende alanı ile Türkiye’nin en geniş satış alanına sahip elektronik perakende zinciriyiz. İlkini Ankara mağazamız ile hayata geçirdiğimiz şehir mağazalarımız ile yeni bir ivme kazandık. 2016 yılında 5’i şehir mağazası olmak üzere toplam 6 yeni mağazamızı daha hizmete açacağız” dedi. Gökyıldırım, sektörde 2016 yılında yüzde 12 oranında bir büyüme beklenmesine karşın, Media Markt’ın sektörün üzerinde, yüzde 20 oranında büyüme hedeflediğini belirtti. Media Markt CEO’su Gökyıldırım, müşteri memnuniyetine odaklandıklarını hatırlatarak, “2016 ve sonrasında hayata geçireceğimiz yeni uygulama ve kampanyalarla müşterilerimizin kalbine taht kuracağız” dedi.

        ‘MÜŞTERİLERİMİZİN YÜZÜ HİZMETLERİMİZLE GÜLECEK’

        2016’da müşterilerinin yüzünü yüksek kaliteli hizmetlerle güldürmeye odaklandıklarını belirten Gökyıldırım, bu kapsamda hayata geçirecekleri çalışmalar hakkında da şu bilgileri verdi: “Müşteri memnuniyetinde bilgili ve donanımlı çalışanın önemini biliyoruz. Şimdiye kadar 2 bine yakın çalışanımıza 24 bin saatin üzerinde eğitim sağladık. 2016 yılında eğitim kapasitemizi 2 kat artırmayı hedefliyoruz. Gerek müşterilerimizin, gerekse çalışanlarımızın memnuniyetini en üst seviyede tutarak daha mutlu müşteriler ve çalışanlar yaratmayı hedefliyoruz” dedi.

        ‘3 AYDA YÜZDE 17 CİRO ARTIŞI KAYDETTİK’

        Media-Saturn Holding’in 2015 yılında 21.7 milyar Euro’luk ciro elde ettiğine dikkat çeken Yenal Gökyıldırım; Avrupa’daki en yakın rakiplerini 7 milyar Euro ciro farkıyla geride bıraktıklarını söyledi. Media Markt Türkiye’nin 2015’te organize elektronik perakende kanalının iki katı büyüdüğünü ifade eden Gökyıldırım; şirketin bir önceki yıla kıyasla sepet büyüklüğünde yaklaşık yüzde 30’luk bir artış yakaladığını ve son 3 ayda da yüzde 17 ciro artışı kaydettiğini belirtti. Gökyıldırım; “Yüzde 50’ye yakın büyüme yakaladığımız e-ticaret kanalımızla, Media-Saturn Holding içinde en fazla büyüyen ülkelerden biri olduk” dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ