Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam GAP çalışmaları 2019'da tamamlanacak - İş-Yaşam Haberleri

        Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, 2019 yılı sonu itibariyle GAP ile alakaları tüm çalışmaları tamamlayacaklarını belirterek, "GAP'ta enerjinin yüzde 73'ünü tamamladık, içme suyuyla ilgili problemleri büyük ölçüde çözdük" dedi.

        Eroğlu, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'i makamında ziyaret etti. Burada Gaziantep'te yapılan yatırımlarla ilgili basın mensuplarına bilgi veren Eroğlu, Fatma Şahin'in kentin daha yaşanabilir hale getirilmesi konusunda önemli çalışmalar hayata geçirdiğini belirterek, bakanlık olarak da bu çalışmalara destek vermeye çalıştıklarını vurguladı.

        Gaziantep'in GAP Bölgesine dahil olan bir kent olduğunu anımsatan Eroğlu, şöyle konuştu:

        "Bildiğiniz gibi GAP çok büyük bir proje. Hatta bu proje, dünyanın sayılı kalkınma projelerinden birisi. 2008 yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır'da 1. GAP Eylem Planını, geçen yıl ise Başbakanımız Ahmet Davutoğlu, 2. etabı açıklamıştı. Biz inşallah 2019 yılı sonu itibariyle GAP ile alakalı tüm çalışmaları tamamlamış olacağız. GAP o kadar büyük bir proje ki, 6,6 milyar dolarlık ekonomik katkısı var. Yani GAP Projesi ile içerisindeki 9 il, bilhassa gıda üretim ve ihracat üssü olacak."

        Gıda ve gıda güvenliğinin önümüzdeki yıllarda dünyanın en önemli sektörlerinden birisi haline geleceğine işaret eden Eroğlu, dolayısıyla GAP'ın her geçen gün daha önemli hale geleceğini bildirdi.

        Projenin tamamlanmasıyla yıllık 2,2 milyar dolarlık sulama katkısı sağlanacağını, enerji katkısının 4 milyar dolar, içme suyu katkısının ise 4 milyon dolar olacağına dikkati çeken Eroğlu, "GAP'ta enerjinin yüzde 73'ünü tamamladık, içme suyuyla ilgili problemleri büyük ölçüde çözdük" dedi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ