Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Kolonyanın yanına gömlek ekleyecek - İş-Yaşam Haberleri

        MENEKŞE ATASELİM / GAZETE HABERTÜRK

        Eyüp Sabri Tuncer kolonyasıyla meşhur, Cumhuriyet ile yaşıt bir marka. Temeli Ankara’da atılan ve ilk mağazasını Ulus’ta 90 yıl önce açan firma, kurucusu Eyüp Sabri Tuncer’in hatırlardan çıkan ilk mesleğini tekrar çatısı altına sokma hazırlığında. Şirketin üçüncükuşak temsilcisi Başkanvekili Engin Tuncer, İstanbul’da kişiye özel gömlek diken yeni bir mağaza açmak içinkolları sıvadı. “Pek hatırlanmıyor fakat dedemin ilk mesleği ısmarlama gömlekçilikti” diyen Tuncer, giyimden 1940’larda çıkıldığını söylüyor.

        ALTINDA KAFE OLACAK

        70 yıl sonra Karaköy’de açacakları yeni mağaza için özel terzilerle görüşmeyebaşladıklarını belirten Tuncer, planını şöyle anlatıyor: “Eyüp Sabri Tuncerkolonyadan ev parfümüne, sıvı sabundan şampuana 600 çeşit ürünü olan bir marka.Hepsini sergileyebileceğimiz Karaköy mağazasını geçen yıl açtık. Şimdi onunkarşısını da kiralıyoruz. Burada yeni bir konsepte geçip gömlekçiliği yeniden canlandıracağız. Dedem zamanında İranŞahı’na bile gömlek diken bir mağazayönetiyormuş. Aynı özenle çalışacağız.Mağazanın altı da kafe olacak. Gömleğin yanında lüks parfümve vücut yağları da satacağız.Karaköy’ün geleceğineyatırım yapıyoruz. İleridebugünden çok dahaturistik bir yeredönüşecek.”

        ZEYTINYAĞLI DETERJANLA TEMİZLİĞE DE BAŞLIYOR

        Kuruluş yılı ve Eyüp Sabri Tuncer’in baş harfleri birleştirilerek EST 1923 markası tescil ettirildi.

        Araştırmalara göre tüketicinin kendilerinden temizlik kategorisinde de ürün beklediğini dile getiren Engin Tuncer, zeytinyağlı sıvı sabun ve şampuanın ardından deterjan üretimine başlayacaklarını belirtiyor. 18 milyon TL’lik cironun yüzde 60’ının hala kolonyadan geldiğine dikkat çeken Tuncer, şöyle devam ediyor: “Şampuan için Ankara’daki

        fabrikamızda 2 milyon Euro’luk yatırımla kapasiteyi yüzde 200 artırdık. Deterjan için bir bu kadar daha yatırım gerekiyor. Niyetimiz, ayçiçek ve zeytinyağlı çamaşır ile bulaşık deterjanı üretmek. Hayat Kimya’nın dışında bu alanda yatırım yapan yerli firmayok gibi. Temizlikte büyümek istiyoruz.”

        KENDİ FORMÜLÜNÜ ÜRETEN İLK MARKA

        Eyüp Sabri Tuncer, Türkiye’de kendi formülünü üreten ilk kolonya markası. İlk yıllarında gömlekten pijamaya birçok ürün satan marka, bir dönem kolonya ve losyonu müşterilerine hediye olarak vermiş.

        PAZARIN DURUMU

        Son yıllarda limon ve lavanta gibi klasik kokuların yanına kiraz çiçeğinden mandalinaya, incirden yeşil çaya pek çok farklı çeşitte kolonya eklenmesi pazarı hareketlendirdi.Türkiye’de kolonya, tıraş sonrası ürünler ve parfümler kategorisinde hane başına tüketim yıllık 1.2 litre civarında.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ