Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam İŞKUR süreyi 12 aya düşürdü - İş-Yaşam Haberleri

        Türkiye İş Kurumu (İŞKUR), işsizlere sunulan hizmetlerin daha etkin, verimli ve dinamik hale getirilmesi amacıyla, iş arayanların, aktif kayıtlarda kalma süresini 18 aydan 12 aya indi̇rdi̇.

        İŞKUR'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, değişiklikle ILO, OECD ve EUROSTAT gibi uluslararası kuruluşlarca "uzun süreli işsiz" olarak tanımlanan 12 aydan uzun süreli işsiz kişilerin, İŞKUR ile daha sık irtibata geçmeleri amaçlanıyor.

        İşsizlere sunulan hizmetlerin daha etkin, verimli ve dinamik hale getirilmesi amacıyla, iş arayanların İŞKUR'un aktif kayıtlarında kalma süresi 18 ay yerine, 12 ay olarak değiştirildi.

        TALEPLERİN DAHA HIZLI KARŞILANMASI AMAÇLANIYOR

        İşsizlere yönelik yeni politikalar uygulamaya koymayı ve hizmetleri daha çeşitli hale getirmeyi hedefleyen İŞKUR, "Her işsizin bir iş ve meslek danışmanı olacak" ilkesi gereğince, İş ve Meslek Danışmanlarınca, kayıtlı işsizler ile daha etkin ve daha sık irtibat kurulmasını, hizmetlerin kalitesinin artırılmasını ve iş arayanların taleplerinin daha hızlı karşılanabilmesini amaçlıyor.

        Değişiklikle ilgili, kuruma kayıtlı 12 aydan uzun süreli iş arayanlara, kısa mesaj ve e-posta yoluyla duyuru yapan İŞKUR, iş arayanları, internet üzerinden veya en yakın hizmet birimine başvurarak, mevcut kayıtlarını güncellemeleri konusunda bilgilendirdi.

        A.A.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ