Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam MÜSİAD'dan Taksim'deki patlamaya ilişkin açıklama - İş-Yaşam Haberleri

        Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Nail Olpak, Twitter adresinden bugün yaşanan Taksim terör saldırısına yönelik açıklamada bulundu. Aynı zamanda MÜSİAD resmi Twitter adresinden ve resmi olarak açıklamada bulunuldu.

        Olpak'ın Twitter'daki açıklaması;

        * Beyoğlu saldırısı ve acısının sıcaklığı içinde, ölenlere rahmet, yaralılara şifa, yakınlarına sabır diliyorum.

        * Kınamak çok klasik diyenlere rağmen, teröre karşı tavrımızı net olarak ortaya koymaya, acıları paylaşmaya devam edeceğiz.

        * Kınamak klasik oldu diyenlere rağmen, bırakın kınamayı, mazeret üretmeye çalışanlar varken, tavrımızı göstermeye, acıları paylaşmaya devam.

        * Acı inşa etmek üzere hedef gözetmeksizin yapılan Beyoğlu ve benzeri saldırıları yapan, yaptıran, mazur bulanlar tarih sayfalarına not edildi.

        * Bu ortamda, ortak tavır göstermenin yanında bir görevimiz de, sağduyu içinde hareket etmemiz. Gün, Çanakkale günü.

        Ayrıca Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) bugün İstanbul Taksim'de yaşanan terör saldırısıyla ilgili yazılı açıklamada bulundu.

        İŞTE O AÇIKLAMA;

        19 Mart 2016 Cumartesi günü İstanbul’da yaşanan terör saldırısıyla ilgili açıklamamızdır.

        Türkiye’nin yürüyüşünü engellemek isteyenler tarafından son günlerde artarda düzenlenen terör saldırılarını lanetliyoruz. Geçtiğimiz hafta Ankara’da yaşanan saldırının acısı yüreğimizdeki sıcaklığını daha kaybetmemişken, benzer hadisenin İstanbul’da meydana gelmesi bizleri derinden yaralamıştır.

        İstiklal Caddesi’nde gerçekleşen terör eylemi, geçtiğimiz günlerde birlik açıklaması yapan bu kötülük çemberinin açıkça milletimizin istiklalini hedef aldığını gösteriyor. Terörün anlamı da, amacı da korkutmaktır. Fakat bizim İstiklal Marşı’mız “Korkma” diye başlar. Bizler korkmuyor ve inancımızı yineliyoruz: Türkiye teröre boyun eğmeyecek, terör Türkiye’ye boyun eğecektir.

        Yaşanan elim hadiselere karşı sağduyulu olmalıyız. Aksi halde farkına varmadan terörün amacına ulaşmasına yardımcı olmuş oluruz. Daha önce yaşanan üzücü olaylarda millet olarak sağduyumuzu kaybetmediğimiz gibi, bugün de sağduyu içerisinde birlik ve beraberliğimizi korumamız gerekiyor.

        MÜSİAD olarak, İstanbul’da yaşanan saldırıda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet ve yaralılara da acil şifalar diliyoruz.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ